PUBG Europe League, PUBG Corp.’un düzenlediği yeni espor etkinliklerinden biri. Gecikmelerden dolayı en iyi başlangıçlardan birini yapmasa da lig şu anda StarLadder ile ortaklık içerisinde. PUBG Corp.’da EMEA Espor Operasyon Müdürü olan Atila Yeşildağ etkinlikle ilgili soruları yanıtladı.

  • Ligin hazırlık aşamasında karşınıza çıkan en büyük zorluk ne oldu?

Atila Yeşildağ: Her yeni girişimde olduğu gibi bazen karşınıza programınızı geciktiren beklenmedik sorunlar çıkabiliyor. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız bazı lojistik zorluklar çizelgemizde minik gecikmelere neden oldu, ancak StarLadder gibi bir ortağımız olduğu için tüm sorunlara çözüm bulabildik. Şu an her iki şirket de durumdan memnun ve kendinden emin bir şekilde rayına oturmuş programıyla yoluna devam ediyor.

  • 16 takımı Berlin’de bir araya getirmek kolay oldu mu?

AY: Berlin geçmişinde birçok büyük ölçekli etkinliğe ev sahipliği yapmış bir yer, bu yüzden PUBG’ye en uygun yerlerden biri. Ayrıca katılan tüm takımlar için de merkezi bir yer teşkil ediyor. 16 takımlık bir etkinliği düzenlemek tabii ki iddialı bir görev. Daha önce birçok başarılı PUBG etkinliği düzenlemiş olan StarLadder ile birlikte takımlarla sürdürdüğümüz iyi iletişimle herkesin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

  • Üçüncü bir partinin düzenlediği bir etkinliğe siz de dahil olduğunuza göre bu deneyimi daha da iyileştirmek için neler yaptınız?

AY: PUBG, espor seviyesinde izlemesi zaten oldukça eğlenceli bir oyun. Bunu daha da arttırmak için birçok adım attığımızı dile getirebilirim. Oyunu evinde izleyenler için farklı bir deneyim oluşturacak İzleyici Modu ile PUBG izlemek için eşi benzeri olmayan bir fırsat sunuyoruz. Bununla da kalmayıp izleyicilerin maçla doğrudan etkileşimini sağlamak adına bir Twitch eklentisi mevcut.

Avrupa’nın ilk PUBG ligi için prodüksiyon seviyesini en yüksekte tutmaya çalışıyoruz ki katılan takımlar da motive olup etkinlikte gerçek potansiyellerini gösterebilsinler.

  • StarLadder ile ligin farklı bölümlere ayırıp ona göre mi sorumluluk alıyorsunuz yoksa takımlar ve şirketler her konuda birlikte mi adım atıyor?

AY: Takımlar ve şirketler birlikte karar alıyor. Ligin en etkin şekilde devam etmesi için her partinin söz hakkının olması gerekiyor. StarLadder’ın prodüksiyon konusundaki ustalığı PUBG espor ekibimize ilham veriyor. Yaptığımız yakın çalışma sayesinde hayranlarımıza en iyi showu sunmaya çalışıyoruz.

  • Takımların işletme masraflarına destek gerçekleştirildi mi yoksa sezonun 2. Faz’ında oyun içi eşyaların gelmesiyle birlikte mi temin edilecek?

AY: 1.Faz’a kalan takımlar için çoktan gerçekleştirildi.

  • Etkinlikte yer alması veya almaması gereken şeyler adına National PUBG League gibi örnekleri göz önünde bulundurdunuz mu?

AY: Küresel bir şirket olarak bölgesel liglerimizle deneyimlerimizi ve en iyi uygulamaları paylaşıyoruz. Örneğin Twitch eklentisini önce PAI‘de denedik. Alınan geri bildirimlerle NPL‘de kullanmaya karar verdik. Bu eklenti PEL‘de de yer alacak.

Logitech G, HERO 16K Sensörünün Kullanım Alanını Yeni Serisiyle Genişletiyor