Polonya merkezli takımın Pazartesi günü yaptığı duyuruya göre TOAO takımın aktif kadrosundan yedeğe çekildi.

Polonya takımı önümüzdeki haftalarda birkaç oyuncuyu deniyor olacak. Takımın deneyeceği ilk oyuncular, Janusz ”Snax” Pogorzelski’nin devralacağı IGL pozisyonu ile birlikte GG.BET Sydney Invitational’da mücadele edecek kadroda yer alacak Kamil ”Sobol” Sobolewski olacak.

Bu durum, Snax’in Virtus.pro için çağrılışının 2. seferi olacak. Ilk sefer, 2017 senesinde yaklaşık olarak 5 ay sürmüştü ve takım arkadaşlarının, Snax’in rahat tarzıyla ilgili eleştirileriyle çıkan sorundan dolayı sonlanmıştı.

TOAO, 2018 yılının Aralık ayında, efsanevi ikili Filip “NEO” Kubski ve Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski’nin kadrodan ayrıldığı, kadronun baştan aşağı yenilenmeye maruz kaldığı dönemde 3 yeni oyuncunun kadroya katılmasıyla birlikte forma giymişti. Virtus.pro güncel olarak, dünya sıralamasında 56. sırada olduğundan, yeni kadronun da beklenen performansı veremediğini görüyoruz.

Virtus.pro Genel Menajeri, Roman Dvoryankin, olayla ilgili şu açıklamada bulundu:

”CS:GO kadromuzun performansı, beklentilerimizi karşılamayı başaramadığından, oyuncularla birlikte bu kararı verdik.”

Son Europe Minor kapalı elemelerinde MIKSTURA kadrosunda mücadele eden Sobol’un Charleroi Esports’ta Virtus.pro’nun 5’lisinde olup olmayacağı henüz belli değil. Belçika merkezli etkinlik 12-14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek ve 110.000$’dan fazla ödül havuzu olacak.

Virtus.pro’nun güncel kadrosu şöyle:

  • Michał “MICHU” Müller
  • Michał “snatchie” Rudzki
  • Paweł “byali” Bieliński
  • Janusz “Snax” Pogorzelski
  • Mateusz “TOAO” Zawistowski (Yedek)
  • Jakub “kuben” Gurczynski (Koç)