Güncelleme: Yeni gelişmeler aşağıda! (07.03.2016)
Güncelleme2: Olayların bittiğini zannettiniz dimi? Ama bitmedi.(08.03.2016)

Dün çok güzel bir finalle biten Shanghai Major başladığın günden beri sorunlarla cebelleşiyordu ve bu sorunlara yenisi eklendi!

İlk sorun maçların zamanında başlamamasıydı. İkinci sorun ise 2DG’nin ve yapım şirketinin organizasyonda kovulması oldu. Bundan sonra finallere kadar gene maçların geç başlamasından başka bir sorun yaşanmadı. Finaller gerçekleşti, Team Secret şampiyon olarak kupayı kaldırdı, gece kutlamalar yapıldı ve sabah 1 saat önce aşağıdaki durumla karşılaştılar.

Sabah tüm takımlar bu manzaraya karşı uyandı. Bu antreman odalarının durumu. Ve elimizde kalan tüm ekipmanlar. Burada laptoplarımız, kişisel eşyalarımız ve bir çok ekipmanımız vardı. Takımlar bu durum hakkında uyarılmadı.
Sabah tüm takımlar bu manzaraya karşı uyandı. Bu antrenman odalarının durumu. Ve elimizde kalan tüm ekipmanlar. Burada laptoplarımız, kişisel eşyalarımız ve bir çok ekipmanımız vardı. Takımlar bu durum hakkında uyarılmadı.

 

Antreman odalarının bulunduğu koridorun durumu.
Antrenman odalarının bulunduğu koridorun durumu.

 

Savaş Alanı!
Savaş Alanı!

Şuana kadar öğrendiğimiz bilgiler gece odaların kızgın Çinli Dota 2 hayranları tarafından talan edildiği oldu. Hiç görmek istemediğimiz bu durum hakkında gelecek resmi açıklamayı sizinle paylaşıyor olacağız.

Aşağıda bulunan gelişmeler durumun ciddiyetinin daha da arttığını bizlere gösteriyor.

Virtus.Pro Dota 2 Takımı Menajeri Georgy: “Organizasyon firması (Perfect World) takımlara bir şey söylemeden tüm özel eşyalarımızı gece koridora fırlatmış bulunmakta. Durum iyicene sıçmış bir vaziyette!

Team Secret: “Eşyalarımızı bulmaya çalışıyoruz. 1437’nin laptop adaptörünü yüzlerce kablonun olduğu bir kutunun içinden kurtardık.”

“Takımlar çalışanlara bağırıyor. Buradaki herkesin çoğu eşyası ya çalınmış ya kaybolmuş yada paketlenmiş durumda.”

OG Takımının Oyuncusu Tail: “Görüşürüz klavyem ve mouse’um. Bir gün Çin’e gelip kendi ekipmanlarıma karşı oynayacağım.”

OG Takımının Menajeri Evany: “Organizasyon firması (Perfect World) ve otel arasında iletişim sıkıntısı yaşandı. Perfect World kaybolan eşyaların parasını tamamiyle karşılamayı istemekte ancak Rotk’un araba anahtarları kayıp…” (Ek bilgi: Rotk Maserati kullanıyor.)

CompLexity Gaming Genel Müdürü Beef: “Perfect World ve otel çalışanları odayı yıkmadan önce orada olduğumuz için şanslıyız. Tüm ekipmanlarımızı kurtarabildik.”

Virtus.Pro Dota 2 Takımı Menajeri Georgy: “Özet: Takımlar 40-50 cihazı (laptop, kamera, telefon v.b.) kaybetti. Bu kadar şeyi antrenman odaları sökülürken nasıl kaybedebilirler ki? Not: Biz eşyalarımızı bulabildik.”

CompLexity Gaming Genel Müdürü Beef: “Not: Nasıl olduysa Ramszes’in klavyesini kaybettiler, TEKRARDAN!” (Ek bilgi: Ramszes’in klavyesi turnuva sırasında görevliler tarafından kaybedilmişti.)

Güncelleme2: Olayların bittiğini zannettiyseniz çok yanılıyorsunuz.

Complexity Takımı Kaptanı Kyle: “Bitmiyor. Zak gıda zehirlenmesi geçirdi, bundan dolayı Zak ve Josh için uçuşu yarına aldırmak istedi. Sonuç? Herkesin uçuşunu yarına çektiler.”

“Sadece eve gitmek istiyorum.”

“The Marriott (Kaldıkları otel) oda anahtarlarımızı (odaya girişte kullandıkları kartları) kapattı. Asansörü kullanamıyoruz ve eğer odadan çıkarsak içeri geri giremiyoruz.”

“Herkesin antrenman odalarının dağıtılmasına rağmen özür niyetine olan bu dehşet meyveleri almamız gayet iyi.”

OG Takımının Menajeri Evany: “The Marriot’un kaybolan eşyalarla ilgili resmi açıklaması.”

“Perfect World Genel Müdürü birebir özür için biraz önce ziyarete geldi. Marriott Perfect World’den habersiz 3. parti kişileri odaları temizlemeleri için işe almış. Otel tüm zararı karşılayacak.”