Espor’un önemli isimlerinden SK Gaming, yayınladığı duyuruyla Counter-Strike:Global Offensive takımıyla olan sözleşmelerini yenilemeyeceğini açıkladı.

SK tamamı Danimarkalı olan oyuncu kadrosunu bir yıldan daha kısa bir süre önce toplamıştı. Oyuncular uluslar arası karşılaşmada kabul edilebilir bir performans sergilemiş, ancak bir turnuva kazanmayı başaramamışlardı.

Bu karar neredeyse beklenmedik bir anda belirdi. 15 Haziran’da SK’nın yıldız oyuncusu Jacob “Pimp” Winneche, SK’yı Kuzey Amerika’da oynama şansı için bırakıp Team Liquid’e katılmıştı. En iyi oyuncularının takımı terk etmesi ise sanki kadronun boş zamanlarında oyun oynadıkları gibi bir izlenim yaratmıştı.

Takımı dağıtma kararı ise SK’nın Luminosity Gaming ile olan anlaşmazlığın çözülmesini sağladı. ESPN’nin Mayıs 28’deki raporuna göre, SK ve Luminosity’nin kadrosu 2016’nın geri kalanında SK bayrağı altında oynamak için anlaştı. Ancak iddiaya göre oyuncular 1 Temmuz’da başlayacak bu anlaşmaya uymadılar.

Luminosity kaptanı Gabriel “FalleN” Toledo, “SK durumun tamamı bizleri memnun etmese dahi onlarla anlaşma imzalamamız için bizi zorluyordu.” dedi.

Luminosity Gaming CEO’su Steve Maida da SK Gaming CEO’su Alex Müller’i “Oyuncularımı LG’nin şeytan olduğunu düşünmeleri için yönlendiriyor” diyerek “kaçak avcılığa teşebbüs” ile suçlamıştı.

SK bu konuda bir açıklama yapmış değil. Ancak ESPN’nin raporuna göre organizasyonun avukatı Konstantin Edwald, oyuncuları, sözleşmeleri bitene dek SK için oynamazlarsa dava etmekle tehdit etmişti.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/sk-gaming-releases-csgo-roster/