Blizzard geçtiğimiz sene Heroes of the Storm‘un rekabet ligi olan Heroes Global Championship serisine devam etmeyeceğini açıkladıktan sonra birçok profesyonel haklı olarak bu durumdan mutsuz olmuşlardı. Etkilenenler arasında 2014 BlizzCon Exhibition Tournament için bir kadro yaratan ve 2018 yılında HGC finallerine kadar rekabetini sürdüren Team Liquid de vardı. Takım, Team Liquid tarafından bir sonraki adıma geçişlerinin kolaylaştırılması için kontratta bir ay daha süre almıştı ancak an itibariyle takımdan ayrılmış bulunmaktalar.

Team Liquid’in web sitesinde Heroes of the Storm’daki süreçlerine dair detaylı bir tarihçe mevcut, bu tarihçede performansları (en uzun maçları 38.39 dakika iken en kısa maçları 6.53 dakikada bitmişti), en çok oynadıkları karakterler ve buna benzer birçok bilgi mevcut. Ayrıca bireysel olarak oyuncuların bundan sonra ne yapacakları da yer alan bilgiler arasında. “SportBilly, Nurok, HasuObs her zaman yayın yapan oyuncular arasındaydı, bununla beraber Nurok da Arcaner ile League of Legends’ta ikili sıralamalara giriyordu” şeklinde bilgiler de görülüyor. “SportBilly de League of Legends oynamaktaydı ancak zaman zaman Fortnite yayınlarıyla da değiştirdiği biliniyor”.

Son olarak, Blizzard’ın HGC’yi habersiz iptal etmesini eleştiren Team Liquid kurucusu Victor “Nazgul” Goossens’tan özel bir mektup var. “Bu, yüzlerce genç yetişkinin varlığına sırtını dayadığı bütünlük sahibi bir ekosistemdir” diyen Goossens, “Fişi bir gecede çekmek tamamıyla sorumsuzca bir davranış. Yayımcıların yürüttükleri liglere dair uzun vadeli bağlılıkları olmalı ve bunların devam etmeyeceğine dair kararlar da önceden alınarak bildirilmeli” şeklinde düşüncelerini bildiriyor.