2015’te kurulan ve CS:GO liglerinde yer alan bir e-spor takımı olan Team Vitality sponsorlarından biri olan Adidas ile gerçekleştirdikleri ilk iş birliğinin ürünü olan üzerinde Team Vitality’nin desenlerini taşıyan sınırlı sayıda üretilen bir spor ayakkabı modeli olan VIT.01’i severlerine sundu.

Ürün, geçtiğimiz hafta 9 Kasım itibariyle Team Vitality’nin Paris’teki merkezinden satışa sunuldu. Bu ortaklık Team Vitality ve Adidas arasındaki sponsorluk anlaşmasının uzatıldığında yapılan basın açıklamalarında duyuruldu.

Team Vitality’nin başkanı Fabien “Neo” Devide de düzenlenen basın açıklamasında ortaklıkla ilgili konuşmada bulundu: “İnovasyon ve rekabet konusunda aynı ortak değerleri paylaştığımızı düşündüğümüz Adidas ile olan ortaklığımızı sürdürecek olduğumuz için çok mutluyuz. Ayrıca ortaklığımız e-sporun gelip geçici bir moda olmaktan uzak, son zamanlarda varlığını kanıtlayan gerçek bir sosyal olgu olduğunu gösteriyor. Bu ortaklık, VIT.01  projesi, Team Vitality’nin günden güne ilerlemesini kusursuz olarak gösteren yeni ve temel bir adım niteliğinde.”

Adidas’ın Marka Yöneticisi Sylvain Bouches ise “Tema Vitality ile olan ortaklığımızı geliştirmekten gurur duyuyoruz. Attığımız bu adım, yenilikçi ve öncü bir spor markası olarak sektördeki konumumuzu güçlendiriyor. Team Vitality bizim için e-spor kültüründen gelen bir nesle ilham kaynağı olmuş oldukça kaliteli bir ortak. E-spor ise bizim de iki sene kadar önce destek vermeye başladığımız güçlenen bir sektör.

Sporcularımıza dallarından bağımsız olarak onları rakiplerinin önüne geçmesine yardımcı olacak ürünlerimizi ve teknolojilerimizi sunmak, her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu bağlamda spor endüstrisindeki tabulara meydan okuma açısından da ortaklığımızı uzatmış bulunmaktan memnunuz.”

Team Vitality geçtiğimiz hafta toplam yatırım kazancı 34 milyon euro olan e-spor girişim fonu rewired.gg’den 14 milyon euro destek aldı. Bunun açıklaması da Team Vitality’nin Paris’te Vi.Hive mağazasının açılısının yapıldığı 10,700 metrekarelik merkezlerinde yapıldı.