Çin merkezli bir bilişim şirketi olan Tencent, iki şirketin hisse sahibi olduğu anonim şirkette Supercell’in payındaki hisselerini borçlarıyla birlikte satın aldı.

Tencent, yaptığı bu tahvil alımıyla ortak şirketin hisselerinin büyük çoğunluğuna sahip oldu. Bu alımdan etkilenen şirket ise adına en çok Clash of Clans oyunundan aşina olduğumuz Supercell. Tencent, 40 milyon dolarlık bir ödeme ile Supercell’ ait olan 44.000 ek hisse aldı ve bu da Supercell’in hissesini %48.8’e düşürürken Tencent’in ortaklıktaki hissesini %50’den %51.2’ye çıkardı. Bunun sonucunda Tencent dolaylı yoldan Supercell’in hisselerinin %81,4’üne sahip oldu.

Bu konsorsiyum (şirketler birliği) 2016 yılında, Tencent tarafından Supercell’i kendilerine dâhil etmek için Halti ismiyle Lüksemburg merkezli bir Anonim Şirketi olarak kurulmuştu. Şirketin internetten de yayınladığı yapılan yeni anlaşmaya göre, Supercell artık Tencent’in bir yan kuruluşu.

Supercell; Finlandiya merkezli, Clash Royale ve Clash of Clans gibi oyunların geliştiricisi olan bir oyun stüdyosu. Bunların yanı sıra hali hazırda üç farklı e-spor turnuvasıyla ilgileniyor. Clash of Clans Dünya Şampiyonası bu hafta sonu ESL One Hamburg’da, Brawl Stars Dünya Şampiyonası ise Güney Kore’de yapılacak. Clash Royale League Dünya Finalinin ise, tarih belirtilmemesine rağmen yeni yıla girmeden yapılması bekleniyor.

Kendi çıkardığı Honor of Kings gibi büyük ses getiren oyunların dışında Tencent, League of Legends’tan bildiğimiz Riot Games’in de sahibi olmakla birlikte Epic Games’in hisselerinin de %40’ına sahip. Bunun yanında küçük küçük hisselerinin olduğu Ubisoft ve Activision Blizzard’dan bahsetmiyoruz bile. Ancak Tencent yaptığı son hamleyle oyun sektörü üzerindeki hakimiyetini bir adım daha ileri taşımış oldu diyebiliriz.