Üç aydan kısa süre içerisinde başlayacak geleneksel Dota 2 etkinliği The International, bu yıl da ödül alanında kendi rekorunu kırdı.

Dünyanın dört bir yanından 18 takımın katıldığı The International, Dota 2 dünya şampiyonası ile aynı değeri taşıyor. 2013’ten beri oldukça gelişen etkinlik, Valve’in ödül parasını kullanıcılar aracılığı ile artırmasıyla ödül havuzu açısından da yükselen bir ivme kaydetti.

Bu yıl tekrarlanacak etkinlik de bu geleneği bozmadı. The International 7’nin ödül havuzu şimdiden 20 milyon doları geçmiş durumda. Bu bir önceki etkinlikten 700.000 dolar daha fazla. Etkinliğe bir aydan biraz fazla zaman kalmasıyla ödül parasının Seattle, Washington’daki mücadeleye kadar katlanarak artması bekleniyor.

Seyirciler ise toplam ödül havuzuna oyun içinde The International Mücadele Bileti eşyasını alarak katkıda bulunabiliyorlar. Bu bilet sayesinde, kullanıcılar özel oyun içi kozmetik eşyaya, etkinliğe katılan oyuncuların dahil olduğu kurgusal oyun modlarına ve hatta tek kişilik moda sahip özel bir senaryo moduna erişim sağlayabiliyorlar. Kullanıcılar Mücadele Biletlerini geliştirdikçe yeni kozmetiklere sahip olabiliyorlar. Seviye sistemi ise Dota 2 oynadıkça veya marketten tecrübe satın aldıkça ilerliyor. Satın alınan her Mücadele Bileti’nin yüzde 25’i turnuvanın genel ödül havuzuna ekleniyor.

The International 7’nin başlamasına bir aydan kısa süre kala, ödül havuzunun büyümesini ve eSpor’daki genel ödül havuzu rekorunu beş kere üst üste kırmasını izlemek oldukça ilgi çekici.

ESL One New York Elemeleri Açıklandı