Dota 2 için gerçekleştirilen en büyük organizasyon olan The International için geri sayım başlamışken, Valve, Pazar günü yaptığı duyuru ile, etkinliğe doğrudan katılması için davet edilen 6 takımın da isimlerini açıkladı.

The International 2016 için doğrudan davet alan 6 takım OG, Liquid, Newbee, LGD, Na’Vi ve MVP olarak duyuruldu. Bu takımlardan 5 tanesi, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Manila Major etkinliğinde ilk 6 takım arasında bulunuyor. Na’Vİ ise, Manila Major’da en iyi 8 arasında olmasına rağmen, ESL One Franfurt 2016 etkinliğinde 2. sırayı almayı başardı.

6 takımın davet edilmesiyle birlikte, bölge elemelerinden gelecek olan takımlar için 10 adet boş yer kalmış oluyor. Her bir bölgenin elemelerinde ilk iki takım The International’a katılmaya hak kazanıyor. Bölgelerin elemelerinde 3. olan takımlar ise Wildcard evresine geçiş yapacaklar.

Valve aynı zamanda bölgesel elemelere davet edilen takımları da duyurdu. Avrupa, Çin, ve Güneydoğu Asya elemelerinde on takım mücadele edecek. Bu takımların sekizi davet ile katılırken 2 takım elemeler sonucunda burada oynamaya hak kazanacak. Amerika elemelerinde ise 8 takım bulunacak. Bu takımların 6 tanesi davet yoluyla katılırken, iki tanesi elemeler sonrasına katılma şansı bulacak.

Açık Elemeler 21-24 Haziran arasında gerçekleştirilecek, Bölgesel Elemeler ise 25-28 Haziran arasında yapılacak.