Ve geldik günümüze! The International 2015‘in ne kadar güzel olacağını önceki dört turnuvadan tahmin ediyorduk, ancak beklentilerimizin o kadar üstüne çıktılar ki şunu söylemek sanırım hata olmaz; kusursuzdu! Yine KeyStone Arena’da düzenlenen turnuvada her şey o kadar güzeldi ki. Arena, seyirciler, sunum, taraftarlar ve tabii ki maçlar. Bu sefer 10 takım davet alarak katıldı, 4 takım ise bölgesel elemeleri kazanarak geldiler. 2 takım ise bölgesel elemelerden wild card ile katıldı, ama bu takımlardan biri bölgesel bir wild card’dan çok daha fazlası olduğunu gösterdi.

group stage

Bu turnuvayı daha önce kazanmış takımlardan biri olan Alliance’ın, bölgesel elemelerde elenmesi bu turnuvanın sürprizlere gebe bir turnuva olacağını söylüyordu aslında bize. Grup aşamalarına gelindiğinde ise daha önceki 3 şampiyonun vasat performansları ile gruptan çıkamaması ile tamamen farklı bir turnuva izleyeceğimizi anlıyorduk. Wild card’dan katılan takımlardan biri olan CDEC ise B grubunu 2. olarak tamamladı ve büyük bir başarıya imza attı diye düşünürken herkes, bunun hiçbir şey olmadığını esas başarılarının yeni başladığını kimse bilmiyordu.

group stage points

Grup aşamasından sonraki eşleşmelerde ise favorilerden biri olan Secret, EHOME tarafından 2-0 mağlup edildi. Bir sürpriz de Cloud9‘ı 2-0 yenen CDEC’den geldi. CDEC sonra başka bir favori olan LGD‘yi 2-0 yendi ve EG ile karşılaşmaya hak kazandı. Final müsabakasının kapısını açacak olan bu maçta EG’yi de 2-0 yenen CDEC inanılmaz bir şeye imza atıyordu. Wild card olarak katılan, Çin ön elemelerinin finalinde EHOME tarafından 2-1 yenilen takım, ödül havuzu 18,416,970 dolar olan turnuvanın finalindeydi! Finalde ise daha önce yenmiş oldukları Evil Geniuses ile karşılaşacaklardı.

upper bracket

loser bracket

 

Final maçındaki atmosfer ise inanılmazdı. Cam kabinlerde bulunan takımlar, ışıklandırma ve taraftarlar ödülün hakkını verecek kadar iyiydi. Takımların ise bu ödülü kazanmak için her şeyi göze alabilecekleri görülüyordu. Serinin ilk maçını EG çok güzel bir oyunla aldı ancak cevap gecikmedi ve maç 1-1’e geldi. 3. maç ise en uzun maç oldu ve yaklaşık 1 saat sürdü. Kafa kafaya geçen bu mücadelede ise galip gelen taraf EG oldu. 4. maçta ise EG, wild card ile katılmış olan rakibi karşısında çok da zorlanmadan bir galibiyet alarak 6.6 milyon dolarlık ödülün sahibi oldular. EG takımından SumaiL ise 16 yaşında The International’da şampiyon olarak, ‘Şampiyon olan en genç oyuncu‘ unvanını kazandı.  CDEC ise 2.8 milyonluk 2.lik ödülü ile “yetinmek” zorunda kaldı. Rekabet içinde ve sürprizlerle dolu geçen bu turnuvanın ardından şundan bahsetmeden de geçmek olmaz. Final maçından 1 gün önce düzenlenen All-Star maçında ise Valve bize bir sürpriz yaparak Dota 2 : Reborn‘u gösterdi ve Dota 2 : Reborn Custom Games’in 24 kişiye kadar destekleyeceğini söyleyerek Dota severleri sevindirdi. Her geçen sene daha da büyüyen ve güzelleşen bu turnuvanın 2016 yılında nasıl olacağını merakla bekliyoruz.

prize pool distribution