Playoff’ların ilk maçlarını geride bıraktığımız Şangay Major Turnuvası’nda 2. gün, alışılmışın dışında oyun içerisindeki bazı duraksamaların dışında problemsiz geçti. Hatta bazı maçlar erken bittiği için, bir sonraki maçın normal saati beklenmeden başlatıldı.

3 Mart – Playoff Maçları: #2

major1

Türkiye saatiyle 04:30‘da başlayan Playoff’un 2. gününün açılış maçı OG – Team Secret arasında gerçekleşti. 27 dakika süren oyunda, Secret üstün bir oyun sergiliyordu. Fakat ne olduysa, maçın 15. dakikasından sonra birden bire işler değişmeye başladı. Skorlarda Secret önde olsa dahi OG, tamamen push stratejisi ile Secret’ın barakalarını yerle bir etti. Ve yine ilginçtir ki bu duruma bir türlü karşılık veremeyen Secret, maçı 17-15’lik skorla önde bitirmiş olsa da maçı OG kazandı.

İkinci maçta ise Secret; OD, Drow Ranger ve Enigma ile oyunda kalmayı bildi. OG’de ise Slark, IO ve Death Prophet oyunda pek bir varlık gösteremedi. Çok fazla takım savaşı görmediğimiz ikinci maçta, OG’nin tek etkili olduğu dakikalar 17 ve 25. dakikalar oldu. Secret, ikinci maçı daha fazla uzatmadan kazanmayı bildi ve skorları eşitledi: 1-1.

Son maçta ise toplamda 25 skor gördük ve maç yaklaşık 40 dakika karşılıklı farmlarla maçı izledik. Terror Blade‘in tek başına farm yapması ve ölmemesi OG‘yi maalesef kurtaramadı. Secret ise, bir önceki maçta olduğu gibi yine OD ve Drow Ranger pick’leyerek oyunda en çok tutunan takım oldu ve Playoff’larda yoluna devam etti.

Ccpe05tUUAALQ2_

BO3 oynanan bir diğer maçımız ise Evil Geniuses – Fnatic arasında oynandı. Açıkçası bu iki maç için de diyecek pek bir şeyim yok. İlk maç EG’nin üstünlüğü ile devam etti ve kolay bir galibiyet aldı. İkinci maç her ne kadar 35 dakika da sürse EG, 42 skor aldı ve Fnatic’i adeta ezerek 2-0 maçı kazandı.

CcnAwneUUAAyurb

BO1 olarak oynanan Lower Bracket‘ın ilk maçı Alliance – EHOME arasında oynandı. Çekişmeli mücadeleye sahne olan oyun yaklaşık 54 dakika sürdü. EHOME‘un oyunun son 15 dakikasında yaptığı basit ve bireysel hataların bu yenilgide etkili olduğunu düşünüyorum. Alliance’da ise Enchantress oynayan Akke, bana göre bu maçın en önemli yıldızı idi. Alliance, bu maçı alarak LGD – coL maçının galibini bekleyecekti.

6f2cf6d9515dd99f4acdf674e0ce01bf1457033497

LB maçlarımızdan diğeri ise LGD Gaming – compLexity Gaming arasında gerçekleşti. Kazananın Alliance eşleşeceği mücadelede coL, Tidehunter, Tiny ve Lone Druid üçlüsü, büyük ölçüde maçı takımlarına kazandırmayı bildiler ve LB’ta Alliance’ın rakibi oldu.

major

Team Secret’a 2-1 kaybeden OG, Vici Gaming’i 1-0’lık skorla geçen Virtus.Pro ile karşılaştı. Muazzam bir Sven oyunu izlediğimiz maçta OG’yi Tidehunter ile beraber sırtladı ve VP’yi oyun dışı bırakarak maçı kazanmayı bildi.

BO1 maçlarımızın sonuncusu ise EG’ye karşı çok kötü oynayarak kaybeden Fnatic, CDEC Gaming’i yenen Newbee ile eşleşti. 29 dakika süren mücadelede Broodmother, Sven ve Puck; hem Bristleback’i hem de Spectre’yi aynı anda oyun dışı bırakarak mücadeleyi kazandı.

Bu sonuçlarla 4 Mart’ın programı şöyle oldu:

CcoSogBW4AED0HQ

4 Mart’ın programı ise:

Capture

4 Mart maçlarında MVP‘nin neler yapacağı ve erken final olarak düşündüğüm Secret – EG maçını merakla takip ediyor olacağım.