Şangay’da düzenlenen Major DotA turnuvasının Büyük Final’i için artık saatler sayıyoruz. Bugün birbirinden harika dört maçı geride bıraktık.

5 Mart – Playoff Maçları: #4

Lower Bracket‘ın ilk maçı Evil Geniuses – compLexity Gaming arasında gerçekleşti. Bu maçı kazanmak çok önemliydi, zira maçı kazanan finalist olmaya biraz daha yaklaşacaktı. Bu turnuvada Enchantress pick’ine karşı önlem olarak sürekli Ursa pick’lenir oldu. Bana göre ilk karşılaşmanın kırılma noktası, 14. dakikadaki takım savaşı oldu. Her ne kadar coL, Ursa’yı öldürse de QoP oynayan SumaiL, Sonic Wave ile öyle bir cevap verdi ki, coL’da sadece Sven yaşayabildi, o da zorla. Bu takım savaşından sonra EG, kuleleri push’lamaya başladı. coL ise EG’ye karşılık vermeye çalışırken bir takım savaşına daha girdi ve yine kaybetti. Maçın 30. dakikasında bottom’daki kule ve barakaları yıkan EG, coL’u kendi base’ine hapsetmeye çalıştı. Pes etmeyen coL, middle’da kule push’larken EG ile bir takım savaşına girdi ve ağır bir hezimet aldı. Her ne kadar coL, Sven ile oyuna tutunmaya çalışsa da ilk maçı böylelikle kaybetti.

12792218_10153499564758099_8630944386569511659_o

İkinci maç, ilk başlarda durgun başladı. Hatta First Blood’ı da coL almıştı ve belki de motivasyonları artmıştı. Tabii EG’de bunu yanlarına bırakmadı ve karşılığını verdi. Maçın 18 dakikada bittiğini hatırlatayım. Roshan’dan Aegis’i alan Drow Ranger ve EG bottom’ı push’larken coL ile beraber bir takım savaşına girdi. Bu savaşın ilk saniyelerinde bu takım savaşını coL kazanacağını düşünürken Invoker oynayan SumaiL devreye girdi. Bu takım savaşından sağ salim çıkan EG, bottom’da kule ve barakaları yıktıktan sonra geri çekildi ve middle’ı push’lamaya başladı. Middle’da barakaları korumak için mecburi takım savaşına giren coL, maalesef bu takım savaşından da mağlup ayrıldı. Bu savaştan sonra tekrar geri çekilen EG, bu sefer de top’taki kuleler için harekete geçti. Burada da her ne kadar takım savaşına girmemeye çalışsa da coL, Drow Ranger’a fazla dayanamadı ve GG verdi.

12764458_10153501418563099_5965616812167460407_o

LB’te günün bir diğer maçı ise agresif oyunuyla bu turnuvada isminden sıkça söz ettiren MVP Phoenix, istediği oyun stratejisini kurmakta güçlük çeken Fnatic ile karşılaştı. Türkiye saatiyle sabah 06:34‘te başlayan karşılaşmada MVP, o bildik oyun stratejisini Fnatic karşısında da uyguladı. Fnatic’in MVP’nin turnuvanın başından beri bu oyun stratejisini geliştirdiğini varsayarsak, neden daha çok late game’e yönelik hero pick’lediği sorusunun cevabını şahsen ben kendime veremedim. Fnatic’te ne Venge ne de Tidehunter oyunun bazı zaman dilimlerinde o kadar yetersiz kaldı ki, Spectre,  Enchantress ve Invoker’ın ekmeğine yağ sürdü. 35 dakika süren ilk maçı böylelikle MVP kazandı.

İkinci maçta ise bol takım savaşlarını izledik. MVP, Spectre’den ve Enchantress’ten vazgeçmez iken, Fnatic Chen’deki(kuleleri push’lama dürtüsü müdür, nedir anlamadım) ısrarını sürdürdü. Fnatic, Ursa ile etkili olmaya çalışsa da Broodmother’ın oyuna pek katkı sunamamasından dolayı bu oyunu da maalesef kaybetti ve turnuvaya veda eden coL‘dan sonraki ikinci takım oldu.

major3

Gelelim günün en önemli maçına: Team Liquid – Team Secret! Mücadeleyi kazananın Büyük Final’in ilk finalisti olacaktı.

Karşılaşmanın ilk maçı muazzam bir Spectre, Windranger ve hiç ölmeyen Dark Seer üçlüsü sırtladı desek abartmış olmayız. Liquid’de Legion Commander’ın deyim yerindeyse oyundan düşmesi, Tusk ve Beastmaster o kadar bağımsız kaldı ki takımdan; var ile yok arası hayalet misali ortalarda dolaşmaları ve Tusk’ın da belki de elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen takım savaşlarını da çok da kötü olmasa kaybeden Liquid, böylelikle ilk maçı kaybetmiş oldu.

Asıl mücadele ise ikinci maçta gerçekleşti. Türkiye saatiyle 10:46’da başlayan ve 45 dakika süren mücadele öyle heyecanlı geçti ki, bir ara kendimi kaybedip yatağımın üstüne çıktığımı ve her takım savaşında enteresan bir şekilde alkış tuttuğumu fark ettim. Video’nun görselinden de anlayacağınız üzere Slark’ın Divine alması ayrı bir heyecan kattı oyuna. Evet, hakikaten ilginç bir durum ama eminim sizler de aşağıdaki video’yu izleyince bana hak vereceksiniz. 🙂

Video’da 11:16‘ya dikkat!

Karşılaşma ile alakalı söyleyecek o kadar çok şey var ki… Secret’ın müthiş oyun stratejisinden mi bahsedelim, Invoker’ın gerçek dışı oyunundan mı…

Ve gelelim Lower Bracket‘tın kazananlarının maçına: compLexity Gaming’i eleyen Evil Geniuses, Fnatic’i mağlup eden MVP Phoenix ile karşılaştı. Kazananın Team Liquid ile eşleşeceği ve finalist olmak için büyük bir engeli aşacığını da hatırlatalım.

12795213_10153503544543099_4803236880368386286_o

Bu maç için çok fazla yorum yapmayacağım. İki oyunda da öne çıkan Ursa,(Arteezy) ilk maçta Enchantress’e ikinci maçta ise Slark’a nefes dahi aldırmadı. İlk maç Türkiye saatiyle öğlen 12:25‘te başladı ve 32 dakika sürdü. İkinci maç ise verilen yarım saat aranın sonrasında 13:29‘da başladı ve 35 dakika sürdü. Her iki oyunda da Crystal Maiden’ın oyuna büyük orandaki katkısını unutmayalım. Karşılaşmayı 2-0 kazanan EG, böylelikle 6 Mart günü sabaha karşı 04:30’da başlamasını beklediğimiz Team Liquid – Evil Geniuses eşleşmesiyle 2. finalisti belirleyecek maç böylelikle belirlendi.

Günün sonunda ise alınan sonuçlarla beraber yarın büyük finalle beraber iki karşılaşma oynanacak:

Capture

Yarın Büyük Final‘de görüşmek üzere. 😉