Türkiye Overwatch Şampiyonası’nın grup aşamasının sonuna yaklaşılırken neler oldu, gruplardan kimler çıkmayı garantiledi şöyle hızlıca bir bakalım.

A GRUBU

A Grubunun sürpriz ismi TeamZıpZıp, Phoenix e-Sports karşısında 1-0 ileri geçmiş durumda. GL HF’nin Şampiyonadan çekilmesiyle birlikte Final Aşamasına geçmeye hak kazanan TeamZıpZıp ve Phoenix e-Sports’un 11 Temmuz günü oynayacakları maç ile kimin gruptan birinci çıkacağı belli olacak. İlk maçların çok çekişmeli geçtiğini de hatırlatalım. Nepal’de 3-2 kazanan TeamZıpZıp karşısında Phoenix e-Sports kıl payıyla kaybetmişti. Oynadıkları Numbani haritası ise Nepal’in bir benzeriydi. 4-3 yenen TeamZıpZıp zor da olsa başarıya ulaşmıştı.

B GRUBU

Seriously Pilavlı’nın birinciliğiyle devam eden B grubu turnuvanın en çekişmeli maçlarının yaşandığı gruplardan biri oldu. Smoking Bears’in Dark Claw karşısında ilk maçtan 2-1 kazanması grubun dengelerini başta bozmuştu. Eğer Dark Claw kalan iki maçını kazanırsa gruptan çıkabilecek. Ama şuan için gruptan çıkacak iki takım olarak Seriously Pilavlı ve Smoking Bears’ı görmekteyiz.

C GRUBU

C Grubu şampiyonanın en bilindik takımlarından iki tanesine sahiplik yapmakta. Royal Bandits ve ANT e-Sports. Farklı arenalarda büyük başarılar kazanan iki klüp bu sefer Overwatch’da karşı karşıya geldi. ANT’nin Frag Squad’a karşı ilk maçını kaybetmesi grupta onu kötü bir pozisyona soktu. Diğer yandan ise Royal Bandits ilk 3 maçını kazanarak kendini grubun lideri pozisyonuna oturmuş durumda. Böylece C grubunun ilk final aşamasına geçecek takımı belli oldu. Frag Squad ise öte yandan grubunda ikinciliği korumaya çalışıyor. Eğer ANT karşısında ilk hafta gösterdiği performansı gösterebilirse Final aşamasına geçebilecek. Kalan son 2 maç ise grubun kaderini belirleyecek.

D GRUBU

West Nation, Overgaiz ve Beacon of Heaven’ın birbiriyle karşılaştığı grupta, Overgaiz üstünlüğü 9 puanla sağlamış durumda. Beacon of Heaven eğer kalan iki maçını kazanırsa final aşamasına geçmeye hak kazanacak.

E GRUBU

Potato Aim Gaming E grubunda şimdilik birincilik koltuğuna sahip. Ancak Crimson Hawks kalan son iki maçı kazanırsa durum tie-break’e gidecek. Ancak iki takım da aldığı galibiyetlerle final aşaması biletini kazanmış durumda.

F GRUBU

F grubu kalan 4 maçıyla birlikte bir sürü sürprizin toplandığı bir grup olarak karşımıza çıkıyor. Armina Game Center’ın  ve ZhieZhie’nin aldığı birer galibiyetle oturduğu birincilik koltuğunun kime kalacağı bu hafta içinde kimin kazanacağıyla belli olacak.

G GRUBU

Nevresim takımının çekilmesiyle Hallediciler ve Anarşalılar G grubunun final aşaması katılımcıları oldu. Ancak aralarındaki çekişme 12 Temmuz günü son bulacak. Şuan için 1-0 önde olan Hallediciler, Anarşalılar karşısında galip gelebilecek mi göreceğiz.

H GRUBU

Grubun en tanınmış takımı olan BAU Esports beklenilen performansı çıkartamadı. Eğer son maçını kazanırsa Final Aşamasında bulunabilecek olan BAU, Gelsenize ile büyük çekişme halinde. Random ise kazandığı erken galibiyetlerle kendini grubun birincisi ve kesin finalisti konumuna getirdi.

Şu anda kalan 16 maçla neredeyse final aşaması katılımcıları belli oldu.

Doomfist Sonunda Ortaya Çıktı!