Esports Observer sitesinin haberine göre, İspanyol futbol ligi La Liga’da 6 kez şampiyonluk kupasını kaldırmış olan Valencia CF, eSpor alanındaki planlarını yarın duyuracak.

Ülkemizde, Beşiktaş’ın ardından, Fenerbahçe’nin de giriş yaptığı eSpor alanı, dünya kulüpleri tarafından da ilgi görmeye devam ediyor. Şu an Leauge of Legends ekibi LCS’te oynayan Alman FC Schalke‘nin ardından Valencia CF, yakın zamanda eSpor alanına giriş yapan 2. büyük Avrupa takımı oluyor

Söylenenlere göre takım ilk olarak Rocket League, FIFA ve Hearthstone ekipleri ile giriş yapacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise League of Legends takımını duyuracak.

2004 yılında şampiyon olmasının ardından geçirdiği finansal problemler yüzünden zor zamanlar geçiren takım, 2009 yılında yeni bir stadyum planlarını askıya almak zorunda kalmıştı. 2014 yılında ise Singapurlu iş adamı Peter Lim, Valencia kulübünü satın aldı.

Valencia’nın eSpor takımı, kendi stadyumlarında yapılacak bir duyuru ile resmileşecek. Resmi duyurunun davetiyesinde, eSpor takımının logosunu da görmek mümkün.

Screen-Shot-2016-06-06-at-12.54.29-e1465213011742

Kuzey Amerika’da bir çok ünlü isim ve marka eSpor alanında yatırımlara başlamışken, Avrupa bu konuda biraz daha geride kalmış durumda. Futbol kulüplerinin yavaş yavaş bu alanda da faaliyet göstermeye başlaması, Avrupa açısından oldukça güzel bir gelişme.