Nisan ayında daha önce de haberini yaptığımız PaiN Gaming’in Riot’a karşı açmış olduğu “kanıt olmadan ceza yaptırımı” davasında Riot Games‘ten yanıt geldi. Söz konusu davayı hatırlatmak gerekirse; Riot’un PaiN Gaming oyuncusu olan Caio “Loop” Almeida’nın sportmence davranmadığına yönelik suçlamalarına karşın Pain Gaming, suçlamalar karşısında kendini savunmak adına bir hak tesis etmek istemişti. Amerikalı şirketten gelen cevapta, Riot’un 27.000$ tutarında şirketin imajına ve itibarına yapılan zarara yönelik bir tazminat istediği öğrenildi.

Yargıya sunulan itiraz belgesinde Riot Games Brezilya ofisi savunmasını sundu. Belgede PaiN takımının sahibi olan Arthur “Paada” Zarzur suçlamalarla birlikte gizli bir belgeyi ifşa ettiğine dair kanıtlar bulunmakta.

pain-gaming-lol

Söz konusu bu suçlamalar myCNB’de bulunan bir makaleden geliyor. Makalede açıkça görünüyor ki adli süreç içerisinde geçen gizli bilgiler, PaiN tarafından makalede dile getirilmiş. Şirketin Brezilya ofisi Pain Gaming’in bu bilgileri gizli tutması gerektiğini savunuyor.

Riot Games Brezilya ofisi aynı zamanda Pain Gaming’in sahibiyle görüşmeler esnasında takım sahibinin, verilmiş olan kararla haksız yere mücadele etmesinden dolayı yıpranma payı da istediği öğrenildi.

Önümüzdeki iki hafta içerisinde PaiN Gaming, Riot’un itirazına cevap verecek. Sonra da hakim, her iki vakayı da analiz etmek ve bir uzlaşma bulmak  ya da daha fazla delil talep etmek için zorlu bir davaya sahip olmuş olacak. Bu safhada süreç uzayabilir ama eğer hakim delilleri yeterli bulursa kararını da verebilir.

Davanın gelişmelerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.