Geçtiğimiz 24 saat içinde bu seneki The International turnuvasının ödül havuzu yaklaşık 1 milyon dolar daha büyüdü. Bu artıştaki en büyük rol yakın zamanda satışa sunulan Koleksiyoncu Kasası’nın oldu.

Geçen sene 10 milyon dolarlık bariyer Compendium‘un çıkışından 29 gün sonra aşılmıştı. Yeni Battle Pass uygulaması ise Dota 2 topluluğu üzerindekileri etkilerini hemen göstermeye başladı. Aynı bariyer bu sefer 29 gün değil 19 günde aşıldı. TI6’ın ödül havuzu geçen hafta günde 150 bin dolar ile yavaş bir büyüme gösterse de, Koleksiyoncu Kasası’nın satışa sunulması ile beraber 24 saat içinde 837,617 dolar artış gösterdi.

Bu seneki Battle Pass’ın sahiplerine özel olarak tasarlanan hazineler içinde Zeus, Shadow Fiend, Tinker, Undying, Bane, Arc Warden ve Winter Wyvern için ilk defa hazırlanan eşya setleri bulunuyor. Bu setlerin çoğu topluluk tarafından dizayn edilmiş ve Steam Atölyesi’nden toplanan oylar ile Koleksiyoncu Kasası’nın içine katılmaya hak kazanmıştır. Bu hazine kasası 14 kahraman için eşya seti, ve “Takobi ve Tenekko” adındaki çok çok az düşme şansına sahip çok nadir, pazarlanabilir tek eşya olan kurye ile birlikte 2 adet kurye bulunuyor. Koleksiyoncu Kasası 1.99 dolar‘dan satışa sunuldu, ve satış fiyatının 25%’i TI6’ın ödül havuzuna aktarılıyor.