Valve Dota Underlords adında yeni bir oyun duyurdu. Dota Underlords, Dota 2’nin son zamanlardaki en popüler modu Auto Chess’ten etkilenmiş; şirket ise bu büyük patlamayı bağımsız bir Auto Chess çıkararak kullanmış gibi görünüyor.

Dota Auto Chess’e benzer olarak, bu oyunun da satranç tahtasında oynanması dışında satrançla pek bir ilgisi bulunmuyor. Yedi rakiple birlikte bir oyuna giriyorsunuz. Dota evreninden gelen karakterlerden ekip oluşturup bunların seviyelerini arttırabiliyorsunuz. Her turdan sonra yeni satım alımlar yapabiliyor, güçlü eşyaları dahil edip bunları tahtaya yerleştirebiliyor ve mücadelenin otomatik olarak gerçekleşmesini izleyebiliyorsunuz.

Bu, reflekslerin konuştuğu bir oyun değil; aksine, arkanıza yaslanıp izleyebileceğiniz sıra tabanlı bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Dota Underlords şimdilik Dota 2 Battle Pass sahipleri tarafından deneyimlenebiliyor. Bu da Valve’nin açık beta halindeyken oyunu test etmek istemesinden kaynaklanıyor. Bir önceki versiyon; karşındaki yedi oyuncuya karşı çevrimiçi oynamaya, botlara karşı offline pratik yapmaya, co-op olarak botlara veya diğer oyunculara karşı oynamaya olanak sağlıyordu.

Valve, geri bildirim alabilmek için blogunda “Dota Underlords’u daha geliştirme aşamasındayken, oldukça erken paylaşıyoruz.” gibi bir paylaşımda bulundu. Auto Chess türü, oyun dünyasının bir sonraki en büyük şeyi olacak gibi duruyor. Bunun yanında Leauge of Legends’ın geliştirici Riot Games, Teamfight Tactics isimli kendine ait versiyonunu da duyurdu. Dota 2 modunun geliştiricisi Drodo Studio ise sadece Epic Games mağazına çıkacak olan bir Auto Chess üzerinde çalışıyor.