Red Bull Esports ve Wizards of the Coast, “Red Bull Untapped” adlı yeni bir Magic: The Gathering Arena turnuva serisi düzenleneceğini açıkladı. Katılımı ücretsiz olan turnuvanın ödül havuzu 200 bin $.

Online elemeler 29-30 Haziran tarihlerinde FACEIT üzerinden gerçekleştirilecek ve 10 bin $’lık ödül havuzu en iyi dört oyuncu arasında bölüştürülecek. Offline elemeler ise 6 Temmuz’da İtalya Floransa’da ve 7 Temmuz’da Belçika Brüksel’de gerçekleştirilecek ve 60 bin $’lık ödül havuzu en iyi 64 oyuncu arasında bölüştürülecek.

“Esporun farklı bölümlerini ve Magic: The Gathering topluluğunu temsil eden geniş çeşitlilikte bir oyuncu kitlesine sahip olmak istiyoruz.” diyor Red Bull’un SSS sayfası. “Dünya çevresindeki oyuncuların eğleneceği zevkli bir etkinlik olmasını arzuluyoruz”.
Online elemelere takılacak oyuncular şöyle seçilecek: Etkinlik başına 16 Magic Pro League (MPL) oyuncusu, en az 10 bin takipçiye sahip 34 kadar Twitch yayıncısı, 40 kadar Magic: The Gathering Arena’da Mythic rankine sahip oyuncu, Avrupa’dan minimum 100 oyuncu. Kalan yerleş rastgele dağıtılacak.

Bahsedilen kategorilerden seçilmeyen oyuncular kalan bölümlere yerleştirilecek, yani seçtikleri turnuvaya girmeleri için iki şans verilecek.

Elemelerde son sekize kalanlar 4 Ağustos’ta düzenlenecek olan Finals etkinliğine geçecek. Bu etkinlik Londra’daki Gaming Square’da gerçekleştirilecek ve Red Bull’un Twitch kanalından canlı yayınlanacak. Finals’da ödül havuzu 60 bin $ olacak ve son sekiz oyuncu arasında bölüştürülecek.

Red Bull Untapped’in kazananı Mythic Championship VI yarışacak ilk Red Bull oyuncusu olacak. Bu etkinlik ise 8-10 Kasım tarihleri arasında Virginia Richmond’da gerçekleştirilecek ve ödül havuzu 500 bin $ olacak.

Magic: The Gathering Arena, 25 yıllık koleksiyon kartı oyunun dijital versiyonu. Eylül ayında betası başladı ve şirketi Hasbro‘ya göre “durumu iyi”. Hasbro’nun başkanı ve CEO’su Brian Goldner 2019’un ilk çeyreği için yatırımcılara yaptığı açıklamada açık beta süresince 700 milyondan fazla oyunun oynandığını dile getirdi.

Wizards of the Coast, dijital espor girişimlerine Mart ayında Magic: The Gathering Mythic Invitational ile başladı. Etkinlik Boston’daki PAX East’te düzenlendi ve 1 milyon $ ödül havuzuna sahipti.