Bugün E-spor için tarihsel bir gün!

Son yıllarda güncel sporlardan ziyade artık E-spor’un yerel kanallardaki televizyon programlarında düzenlenen büyük turnuvalara da konu olmasıyla birlikte katlanarak büyüdüğü bir sır değil.

Rus işadamlarının en zenginlerinden Alisher Usmanov, Virtus.pro’ya 100,000,000$ yatırım yapma kararını açıkladı.

USM Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ivan Streshinsky, bu yatırımın amacını şöyle özetledi;

“E-spor medya, internet ve spor sektörlerini birleştiren eşsiz bir alan. Rusya’nın E-spor lideri Virtus.pro’nun da içinde olduğu tüm dünyanın ilgisini kazanmış hızla gelişmekte olan bir pazar. Eminim ki USM Holding’in bu desteği şirketin daha da gelişmesine teşvik olacak ve tüm projelerin yepyeni bir seviyeye taşınmasını sağlayacaktır.”

Virtus.pro’nun ortaklarından Anton Cherepennikov da şöyle ekledi;

“Bizim asıl amacımız Rusya’nın E-spor’a rağbetini arttırmak ve USM şirketinin yatırımını desteklemek. Bu para kaynağı öncelikle yeni turnuvalar düzenlemek,  spor medya kanalları oluşturmak ve E-spor stadyumları inşa etmek gibi çeşitli yeni oyun alanları oluşturmak için kullanılacak.”

Böyle büyük bir yatırımla Virtus.pro yeni turnuvalar başlatabilecek, yeni oyunlara girişim yapabilecek ve yeni medya kanallarına sahip olarak kendi E-spor meydanını yaratabilecek.

Önceki İçerikKüresel Espor Market Raporu 2015 #1
Sonraki İçerikCS:GO İçin 2016 Dreamhack Takvimi Yayınlandı
Minik elleriyle Windows 95'te açtığı Urban Chaos adlı oyunla oyun dünyasına giriş yaptı. Play Station'un başından kalkmadı. Tekken serisinin hayranı oldu. Ardından internet kafelerde Age of Empires, Counter Strike 1.5 oynarken buldu kendini. Half Life oynarken hayatı sorguladı. Red Alert, Generals derken kendisini strateji oyunlarının içinde buldu. Tabii ki Sims serilerinin hepsini oynadı. Maid çağırıp sinsi tuzaklar kurdu. Ortaokulda Knight Online oynadı. Sonra MMORPG baş yapıtı WoW'a geçti. Diablo 3, Warcraft derken erkek arkadaşı Dota 2 Beta Key hediye etti. O günden beri Dota 2 oynuyor. Dota 2 kadın takımının kaptanı.