Twitter’dan gözümüze çarpan ipuçlarına göre. Rusya’nın güçlü Espor ekibi HCT Europe Winter Championship’teki iki finalistle de anlaşma imzalamak üzere.

Ole “Naiman” Batyrbekov ve Artem “DrHippi” Kravets, bu yıl dikkat çeken iki isim. Kazakistanlı Ole, 2015’te anlaşmalı maç oynamaktan dolayı bir senelik men cezası almış, bu olaydan sonra da Mart ayındaki turnuvada kazanarak 2016’nın ilk avrupalı şampiyonu olmuştu. Öte yandan DrHippi, Blizzcon biletini kaçırsa da, Avrupa HCT sıralamasında üst sıralarda yer sahibi bir oyuncu.

Naiman’ın takım değiştireceğinin ilk belirtileri Twitter adresindeki “ANOX”’u silmesiyle başladı. Sonrasında bunun kariyerinin ilerisi için bir duyuru niteliğinde olduğu doğrulandı. Bir kaç saat önce de DrHippi, Twitter’ında “VP”  ön ekini kullanmasıyla VP’nin en popüler açılımı VirtusPro ile anlaşma yapacağının sinyallerini verdi.

Çifte anlaşmanın bir diğer belirtisi de Naiman’ın DrHippi ile yaptığı teke tek maçın fotoğrafının altına yazdığı “takımımızdaki ilk dost cinayeti” mesajı oldu.

https://twitter.com/Naiman_HS/status/718091612820103169

Resmi açıklama henüz gelmese de, bütün okların gösterdiği yer belli. Espor’da uzun bir geçmişi olsa da, Heartstone’nun rekabetçi alanına henüz adım atmayan VirtusPro, BDT bölgesindeki önceden beri bu alanda olan rakiplerinden, Natus Vincere ve Team Empire gibi, geride kaldı.

Kaynak: http://www.gosugamers.net/hearthstone/news/35085-virtuspro-to-sign-naiman-and-drhippi-to-open-hearthstone-division