Warner Bros.Television, CBS ve NBC için e-Sporu konu alan iki dizi üzerine çalışıyor. CBS, Rick Fox’un hayatından esinlenilmiş bir komedi dizisini ekranlara taşımaya hazırlanıyor. NBC ise kadrosunda Big Bang Theory’den Johnny Galecki’yi bulunduracak The Squad isimli e-Spor temalı bir komedi şovu üzerinde çalışıyor.

The Bing Bang Theory’den esinlenilen The Squad’ın yapımcılığını Galecki’nin şirketi Alcide Bava üstlenecek. Bing Bang Theory’nin yazarı ve ortak yapımcısı Anthony Del Broccolo, Alcide Bava’nın bünyesindeki Holly Brown ve Cory Wood ile çalışacak.

Diğer diziye gelecek olursak henüz dizinin adı belli değil ancak konusu hakkında elimizde bilgiler mevcut. Kendinden uzaklaşmış oğluyla yeniden bağ kurabilmek için bir e-Spor organizasyonu satın alan emekli NBA oyuncusu Rick Fox’un yaşamını anlatacak olan dizinin ne zaman yayına gireceğine dair bilgi henüz yapımcılar tarafından paylaşılmış değil. Rick Fox, Dan Kopelman’la birlikte Kapital Entertainment’ten Aaron Kaplan ve Dana Honor ile dizinin yapım yönetmenliğini üstlenecek.

Rick Fox’u tanımayanlar için kısaca bahsetmek gerekirse, emekli NBA basketbol oyuncusu 2015 yılında Gravity Games’i satın alarak oyun sektörüne girişini yaptı. Her ne kadar büyük bir başarı elde edemese de sektörde isim edindi. League Of Legends takımlarından Gravity’i satın aldı ve adını Echo Fox olarak değiştirdi. Yaşanan birtakım ırkçılık skandallarından sonra Riot Games tarafından takımın slotlarını satmaya mecbur bırakıldı.

Bu yapımların en büyük özelliği televizyon platformunda tamamen espor üzerine senaryoya sahip ilk diziler olacak olmaları. Gerçi eSpor’u ekranda gördüğümüz ilk yapım bunlar değil. Fox daha önce de HBO’nun Ballers dizisinde konuk oyuncu olarak bulunmuştu.