Microsoft ile 19 yıldan fazla zaman geçiren eski yöneticisi Mike Ybarra, Blizzard Entertainment’ın yeni genel başkan yardımcısı ve müdürü seçildi.

Ybarra on yıla yakın süre zarfında Xbox bölümünde çalıştı ve son zamanlarında Xbox Live, Xbox Game Pass ve Mixer yayın akışı için şirket başkanlığı yaptı. Blizzard için açıklamasını yakın bir zamanda yapmış olmasına rağmen 4 Kasım’da başlayacağını, yine de 1-3 Kasım arasında BlizzCon’da olacağını belirtti.

“Tüm enerjimizi, harika içerik ve deneyime sahip oyunculara hizmet etmek için harcayacağız. Bu ekibin bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.” dediği bir tweet ile de duygularını dile getirdi.

Blizzard Entertainment; Overwatch, Hearthstone ve World of Warcraft gibi dünya devi oyunların arkasındaki stüdyo. Şirket, geçtiğimiz günlerde Heartstone Grandmasters Asia Pacific yayınında politik düşüncelerini ters bulduğu bir oyuncu ile yaşadıkları olay sonucunda oldukça gündeme gelmişti. Yaşanan durum sonucunda halkın tepkisi üzerine Blizzard, oyuncu Chung “Blitzchung” Ng Wai’nin cezasını hafifletse de hala profesyonel yarışmalardan altı aylık bir uzaklaştırılma vermiş durumda.