Dijital oyun sektörünün küresel pazarda payının her geçen gün giderek artmasıyla bu alana yönelik yatırım yapan şirketlerin sayısı da artıyor. Bunlardan sonuncusu ise Space oldu.

İsveç merkezli eğlence ve medya şirketi Space, Stockholm’ün merkezinde yer alan meydanı Sergels Torg’da ilk çağdaş dijital kültür merkezlerini açacağını duyurdu.

2021 yılında açılması planlanan mekânın Avrupa’nın en büyük e-spor ve oyun alanı olacağı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra ziyaretçiler için içerik oluşturabilecekleri alanların da olacağı söyleniyor.

İsmi “Space Stockholm” olarak belirlenen mekân gelenlerin en sevdikleri oyunları oynamaları için bir alan sunarken arenada istedikleri müzikleri dinleyebilmelerine, yeni insanlarla tanışmalarına, etkinliklere katılmalarına ve içerik üretmelerine olanak sağlayacak.

Mekânın ana kısımlarından en önemlisini oluşturacak oyun merkezi 500’ün üstünde oyun bilgisayarı ve konsol bulunduracak. Diğer kısımlar ise başta etkinlikler için olmak üzere farklı amaçlar için kullanılması planlanan bir arena, içerik üretim stüdyoları, restoranlar, kafeler ve bir de spor salonu.

Mekanın canlı etkinlik alanının oyun ve müzik ilgi alanlarını bir araya getirirken arenadaki canlı performanslarla birlikte sürpriz konserler, stüdyo oturumları, prodüksiyon atölyeleri ve ses mühendisliği derslerini harmanlaması planlanıyor. Space Stockholm’un aynı zamanda profesyonel ekipmanlarla donatılacak olan içerik üretim stüdyolarının sosyal medya platformlarındaki kitleler üzerinde büyük etkisi olan influencerlar için de önemli bir merkez olması amaçlanıyor.

Space’in kurucularından Kall, bu projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Space Stockholm’de gelecek nesli motive edecek olan topluluklara ilham vermek ve onları iyileştirmek için çalışıyoruz. İnsanları birleştiren dijital kültür için herkesin yaratıcılığını geliştirebileceği ve kendini ait hissedeceği bir dünya, bir alan yaratmayı amaçlıyoruz.” ifadelerinde bulundu.