Electronic Arts, Valve ile olan anlaşması sonucunda, EA oyunlarını Steam oyuncularıyla buluşturacağını duyurdu.

EA Access Steam’de gelecek bahar çıkacak ve oyunculara EA oyunları ve üyelik avatajlarını deneme imkanı sunacak. Yeni EA oyunu Star Wars Jedi: Fallen Order Steam’e 15 Kasım’da gelecek. Oyunu şimdiden Steam’de ön sipariş vermek mümkün.

Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson‘un konuyla ilgili görüşü şöyle: “Valve ile beraber PC oyuncuları için yaptığımız inovatif ve heyecan verici bir partnerliğin başlangıcı.  Abonelik sistemimiz, harika oyunlar ve daha fazlası ile, Steam ve Origin topluluklarını bir araya getirip, en iyi oyunları, diledikleri yerde, diledikleri zaman oynayabilmelerini sağlıyoruz”

“Bu oyuncular için iyi bir gün”, diyor Gabe Newell, ve ekliyor: “EA’yle olan partnerliğimizden sadece harika oyunları veya Steam’deki abonelik servisi için heyecan duymuyoruz, bu aynı zamanda topluluklarımızın birbirine açılması anlamına geliyor ve bu eşi benzeri görüşmemiş olay oyuncuların da yapımcıların da yararlanacağı bir şey.”

EA Acess oyunculara geniş bir EA oyunları kataloğu sunarken, üyelikler oyun satın alımlarında indirim, ek paketler, oyun içi eşyalar ve daha fazlasını sağlıyor. EA üyelik servisi 2014’ten beri sağlıyor ve şu anda Xbox One, PlayStation®4 ve Origin™ platformlarında oyuncularına ulaşıyor.

Respawn ve EA işbirliği ile çıkacak, tek kişilik, üçüncü-kişi bakış açısı aksiyon macera oyunu Star Wars Jedi: Fallen Order, dünya çapında 15 Kasım 2019’da çıkacak.

Gelecek aylarda, Steam’deki oyuncular The Sims™4 ve Unravel™ 2 gibi oyunların yanı sıra, Apex Legends™, FIFA 20 ve Battlefield™ V gibi oyunları da bir sonraki sene Origin oyuncularıyla beraber oynayabilecekler.