Futbolist, FIFA 20‘nin daha adil ve rekabetçi olması için görüşlerini, FIFA Rekabetçi Ekibi ile Twitter üzerinden paylaştı.

İki sayfadan oluşan geri dönüş, direkt olarak FIFA Rekabetçi Ekibi’ne, FIFA 20 bünyesindeki tüm etkinlikler ve organizasyondaki eksikleri belirtiyor.

İlk madde FIFA Admin‘lerinin daha oyun bilgisi olması yönünde. Daha önce bunun yarattığı bir sorunun da altını çizen Futbolist, her ne kadar sorun çözülse de, yaşanan enerji ve vakit kaybının önüne geçilebileceği görüşünde.

İkinci sorun ise direkt olarak oyunla ilgili. Maçların %90’ının pres ile ancak gol şansı olmadan kapatılmasının, sistem içerisindeki bir soruna işaret ettiği görülüyor. Hatta bu tip sorunların kötüye kullanımı kurallar tarafından yasaklanmış durumda. Bununla beraber, Futbolist, özellikle hafta sonu lig maçlarında, oyundan düşmenin kötüye kullanımını ekibe ilettiğini ve sorun giderene kadar ihlalde bulunan kişilerin uzaklaştırma almasını talep ediyor.

Üçüncü madde, bilgi eksikliğinin çözülmesi. Bükreş’teki Fut Champs #2’ye katılacak 28 takımdan biri olma mücadelesi devam ederken, 4ü bir önceki turnuvanın ilk 4’ü olan toplam 32 takımın mücadele edeceği planlanıyor. Ancak bu duyurulmuş değil, dolayısıyla elemelerdeki takımların bir bilgi eksikliği mevcut. Futbolist bu durumdan adminlerin de bilgisi olmadığını belirtiyor. Yani ilk maddeye geri dönüyoruz.

Son maddede ise Futbolist, Elemeler aşamasının oyuncuların hayatlarına etkisinden, uzun bekleme sürelerinden, lag ve farklı ülkelerdeki bağlantıların oyun tecrübesini nasıl olumsuz etkilediğinden bahsediyor. Bir hafta sonu günü, 12 saatlik sürecin 8.5 saatinin bekleme olduğuna dikkat çekiyor. Oyuncular, bu süre boyunca her an maça girebilecekleri için bir plan yapamıyorlar. FIFA’nın başka modlarında oynamaları ise oynayışlarını etkileyeceği için bir çözüm değil.

Futbolist’in bu geri dönüşüne, EA tarafından bir yanıt gelmiş değil.