Hearthstone’un son eklenti paketi Whispers of the Old Gods’ın gelmesinin üzerinden çok uzun bir zaman geçmeden paket ile birlikte gelen yeni kartlar uluslararası bir turnuvada görücüye çıkmış oldu. Kore’de düzenlenen ve dünyanın en iyi sekiz oyuncusunun katıldığı the OGN World Invitational turnuvası, dünyanın önde gelen turnuvalarından biri olmasa da 20000$’lık ödül havuzu için oyuncular kıyasıya mücadele etti.

Yeni eklenti paketinden gelen kartlar oynanabiliyor olmasına rağmen turnuva kuralları gereği oyuncular Standard Format ile sınırlı kalmayıp “Curse of Naxxramas” ve “Goblins vs. Gnomes” kartlarının da kullanılabildiği Wild Format ile sahne aldılar.

Turnuvanın galibi finaldeki rakibi Japon “Mattun”’u yenen Cong “StrifeCro” Shu oldu ve 10000$’lık ödülün sahibi oldu. 2-0 geride götürdüğü karşılaşmayı ağır control desteleri ile 3-2 üstünlük sağlayarak alan StrifeCro destelerinde Priest, Reno Warlock, Control Warrior ve Paladin kullandı. Bu arada bu turnuva StrifeCro’nun 2015 Ocak ayından itibaren kazandığı The Pinnacle 2 eventinden sonraki ilk turnuvaydı. Finaldeki rakibi Mattun ise turnuvanın gözde isimlerinden son dünya Şampiyonu Ostkaka’yı eleyip yarı finalde TempoStorm’un kurucusu Reynad’ı da eleyerek büyük bir sürpriz yaptı.

Turnuvanın geneline baktığımızda Wild Meta’sında parlayan Classların da Warlock, Warrior ve Paladin olduğu görüldü.

MSI ELGX ve Hearthstone Championship Tour turnuvaları Standard Format’ta düzenleniyor olacakken Asya’da China’s Gold Series turnuvası da dâhil olmak üzere Wild Format turnuvalarda olmaya devam edecek.