Şampiyonluk Ligi’nde 3. haftaya doğru yol alırken Riot Games Türkiye, Yükselme Ligi’nin yaz mevsim başlangıç tarihlerini ve yer alacak takımları duyurdu.

Yükselme Ligi 21 Haziran tarihinde saat 16.00’da başlayacak ve 19 Temmuz tarihine kadar 1 hafta aralıklarla oynanacak. Grup aşaması bittikten sonra ise takımların Yükselme Ligi Finalleri için çarpıştığını göreceğiz. Final aşamasının tarihi ise henüz duyurulmadı.

Beşiktaş geçtiğimiz sezon ligde varlık gösterememiş ve düşmek durumunda kalmıştı. Geçtiğimiz mevsimde de sessizliğini koruyan takım bu mevsimde Team Turquality’nin haklarını satın aldı ve Yükselme Ligi’ne geri dönmüş oldu. Daha önce Thaldrin ve Theokoles’li kadrosu ile lige yükselmeyi başaran takım benzer bir başarı tekrarlayabilecek mi?

Geçtiğimiz mevsimin tartışmasız en kötü performansı Galatasaray‘a aitti. Sorunlarını çözemeyen takım ligi son sırada tamamlamış ve ligde kalma mücadelesi bile verememişti. Geçen sezon Galatasaray, Victorious Ace’in isim hakkını almıştı. Galatasaray Yükselme Ligi’ne düştükten sonra Victorious Ace’in yer hakkını satın aldı ve sıfırdan bir kadro kurma yoluna gitti.

Türkiye’de ki profesyonel League of Legends sahnesinin en başından beri bu sektörde adını duyurmayı başaran yegane takımlardan biri olan HWA Gaming geçen mevsim Yükselme Ligi’ne düşmüştü. Yeni bir kadro ile tekrar yükselmek için mücadele verecekler.

Geçen sezonu Beşiktaş’la beraber geçiren Oyun Hizmetleri Espor Kulübü, geçen mevsimde de Yükseme Ligi’nde mücadele ediyordu. Oldukça kötü bir oyun ortaya koyan takım mevsim boyunca “Zafer” yazısını bir kez bile göremedi. Ama açık elemelerde başarı gösteren takım Yükselme Ligi’ne tekrar adını yazdırmayı başardı.

Royal Bandits geçen sezon yükselme ligine adını yazdırabileceği düşünülüyordu. Ancak öyle olmamıştı ve onları izleyememiştik. Bu mevsim açık elemeleri geçmeyi başardılar ve lige katılma hakkı kazandılar.

Mücadele haklarını Galatasaray’a devrettikten sonra Victorious Ace adeta küllerinden yeniden doğdu. Baştan girdikleri açık elemelerde üstünlük gösterdiler ve Yükselme Ligi’ne tekrar katıldılar.

Bu sene Yükselme Ligi biraz daha değerli bir yer haline geldi. Mücadele eden takımların bir çoğunu (Royal Bandits harici) Şampiyonluk Ligi’nden tanıyoruz. Bir çoğu yeni kadroları ile mücadele edecek olsa da organizasyonlar buraların tadına daha önceden vardılar. Bakalım ligin sonunda hangi takımlar Şampiyonluk Ligi için bir şans elde edecek.

GameAgents, CS:GO Takımını Duyurdu