CS:GO’nun başarılı takımlarından Ninjas in Pyjamas, kendi sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile kadro değişikliğini duyurdu.

Duyuruya göre Adam “friberg” Friberg, artık Ninjas in Pyjamas’ta oynamayacak. Yapılan açıklama şöyle:

“En ünlü markalardan birini rekabetçi alana getireli beş sene oldu. Ninjas in Pyjamas’ın Counter-Strike’a friberg, f0rest, GeT_RiGhT, Fifflaren ve Xizt‘le olan dönüşü, eSpor tarihinin en ikonik kadrosu haline geldi. Art arda kazanılan 87 resmi maç ve dört çekirdek kişinin beş major finaline arka arkaya katılmasıyla, Dünya’nın en geniş ve prestijli oyuncu unvanlarını elinde tutan oyuncular efsane olduklarını açıkça gösterdi.

Bugün, Adam “friberg” Friberg’in Ninjas in Pyjamas aktif kadrosundan ayrıldığını duyuruyoruz. Adam hem oyun içinde hem de oyun dışında gereken neyse yaparak takıma üstün bir değer kazandırdı. Takıma girdiği ilk andan beri mükemmel bir takım arkadaşı ve pozitiflik kaynağı oldu. Adam’ın bize bu zamana kadar kazandırdıkları için sonsuza dek minnettar olacağız, ona gelecek uğraşlarında bol şans diliyoruz.”

Takım, Friberg’in yerine ise Fredrik ”REZ” Sterner‘i kadrosuna dahil etti. Sterner’i bir süredir takip ettiğini açıklayan takım, genç yetenekler ve tecrübeli oyuncuların birlikte çalışmasıyla performans düşüşünü minimuma indirmeyi planlıyor. NiP CEO’su Hicham Chahine‘nin Sterner ile ilgili yorumu şöyle:

“Ninjas in Pyjamas’a bir yıldan kısa süre önce geldim. Benim odaklandığım nokta geleceğe yayılmış bir plandı. NiP ve uzun süreli kadrosuyla beraber kazandığımız şeyler olağanüstü ve organizasyon çerçevesinden bakıldığında eSpor’da normal olmayan bir şey. Geleceğe baktığımızda, kadroya gelen ikinci ismi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki Fredrik “REZ” Sterner Ninjas in Pyjamas ailesi için tam kapasitesine ulaşması yolunda uyumlu bir birey olacaktır. Ve Adam, her şey için çok teşekkürler.”

Fredrik ”REZ” Sterner’in düşünceleri ise şu şekilde:

“NiP için oynama fırsatını kazandığım için oldukça mutluyum. Kendisine üst düzeyde yer arayan bütün oyuncular için bu bir rüya. NiP takımıyla beraber, inanıyorum ki zirveye ulaşacağız. Draken’le tekrar bir araya gelmek ise beklediğim bir şeydi, o benim uzun zamandır hem takım arkadaşım hem de dostum. Kariyeme onunla ve NiP’deki diğer kişilerle devam edeceğim için oldukça heyecanlıyım.”

Takım, açıklamanın sonunda Fredrik “REZ” Sterner’e ait kısa bir fragmovie yayınlayarak hoş geldin demiş oldu.

2017 – İlk Çeyrek: Küresel Espor Raporu #1