Riot Games Türkiye ekibinin yaptığı açıklama ile Yükselme Ligi’nde format değişikliği gerçekleşmiş oldu. Rekabeti arttıracak olan değişikliklerin yer aldığı açıklama şu şekilde:

Geçtiğimiz mevsim 2 takımın Şampiyonluk Ligi’ne yükselmesiyle sonuçlanan Yükselme Ligi yaza hazır. Şampiyonluk Ligi’ne adım atmak isteyen takımların geçmesi gereken zorlu Yükselme Ligi serüveni, Dereceli Takım Sıralarının Şampiyonluk Aşaması’ndan başlayacak ve Şampiyonluk Ligi’ne en az 1 takımın yükselmesiyle son bulacak.

BPI ve ZONE ekiplerinin direkt olarak lig aşamasından başlayacağı Yükselme Ligi’nde Yaz Mevsimi için birkaç değişiklik gerçekleşti. Özellikle rekabeti arttıracak bu gelişmelerle birlikte, takımlar Yükselme Ligi’nde yer almak için büyük bir mücadeleye katılacak.

Yükselme Ligi Elemeleri’nden gelecek 4 takımın BPI ve ZONE’un yanına dahil olarak 6 takımlık lige katılacağı ve Şampiyonluk Ligi’ne yükselmek için karşı karşıya geleceği organizasyonun değişen formatında en önemli nokta Şampiyonluk Aşaması Dereceli Takım Sıralarının kilitlenme tarihi.

Şampiyonluk Aşaması Dereceli Takım Sıraları, 23 Haziran Salı günü saat 23.59’a kadar çeşitli tarihlerde kontrol edilecek. Şampiyonluk Aşaması’ndaki takımların puanları, sıraların kilitleneceği dakikaya kadar her kontrol edildiğinde kaydedilecek ve 23 Haziran Salı günü 23.59’da, bu puanların ortalamasına göre ilk 8 takım belirlenecek.

Sıralar kilitlendikten sonra belirlenen ilk 8 takım, Yükselme Ligi Yaz Mevsimi Elemeleri’nde mücadele etmeye hak kazanacak. 3 maçlık seri üzerinden oynanacak olan elemelerde çapraz eşleşme sistemi kullanılacak. Yani 1. sırayı alan takım 8. sırayı alan takımla; 2. sırayı alan takım 7. sırayı alan takımla eşleşecek ve diğer eşleşmeler de aynı çapraz sistemle belirlenecek. 29 ve 30 Haziran tarihlerinde Türkiye Sunucusu’nda gerçekleşecek Yükselme Ligi Elemeleri’nin ardından, galip gelen ilk 4 takım Yükselme Ligi Yaz Mevsimi’ne katılmaya hak kazanacak.

Halihazırda Yükselme Ligi Yaz Mevsimi’ndeki yeri garanti olan BPI ve ZONE’a katılacak 4 takımın belirlenmesinden sonra, 6-7 Temmuz haftasında yeni mevsimin ilk lig karşılaşmaları oynanacak ve Yükselme Ligi’nde lig aşaması başlayacak.  Herkesin birbiriyle 2 maç yapacağı 5 haftalık sürecin ardından, ilk 4 sırayı alan takımlar Yükselme Ligi Yaz Mevsimi Finalleri’nde yer alacak.

Son olarak Yükselme Ligi Yaz Mevsimi Finalleri’nde şampiyon olan takım, Şampiyonluk Ligi’nde son sırayı alan ekibin yerine yükselirken, finallerde 2. ve 3. sırayı alanlar ise Şampiyonluk Ligi’nin 7’ncisi ve TBF’nin 6’ncısı ile play-off mücadelesi yapacak.

Şampiyonluk Ligi’ne yükselmenin tek yolu olan Yükselme Ligi macerasında yerinizi almak için elinizi çabuk tutun ve bugünden itibaren belirli aralıklarla puan durumunun kontrol edileceği Şampiyonluk Aşaması Dereceli Takım Sıralaması’na yükselip, yerinizi sağlamlaştırmak için mücadeleye başlayın!