Gambit’in antrenör Kane ile yollarını ayırmasının ardından, Zeus’da Gambit’den ayrılarak sarı-siyahlı ekibe geri döndü.

Kimseyi gerçek manada şok etmeyen gelişme sonrasında, Daniil “Zeus” Teslenko, Gambit ile yollarını ayırdığını ve eski takımı Na’vi ile birlikte Polonya’da şampiyonluğu hedeflediğini belirtti. Zeus, Na’vi takımına oyun lideri olarak katılırken, yine Gambit’de beraber çalıştığı koç Mykhailo “Kane” Blagin de Na’vi takımına antrenör olarak geri döndü. Kane, eski koç Andrey “andi” Prohorov yerine geçirildi.

Transfer çok şaşırtıcı olmasa da, Na’vi’nin, Krakow sonrası değişiklik yapacaklarını açıkladığından beri geniş çapta spekülasyonların çıkması ve Zeus tarafından paylaşılan tahrik edici mesajlar eski takımında bir şok etkisi yaratmış olabilir. Zeus, Kane‘nin görevden alınmasıyla ortaya çıkan, aynı zamanda aylarca süren “anlaşmazlıklar ve sorunlar” üzerine kurulu kırık bir güven kültürünü açıkça dile getirdi.

Zeus’un attığı tweet burada bulunabilir. Fakat kilit nokta aşağıda başlıyor. Kane’in takımdan ayrılmasının takım seçiminde kilit rol olduğunu açıkça belirten Zeus, Kane ile kendisinin paket halinde geldiğini ve Kane’e yapılan bu ihanetin ayrılmasında en önemli faktör olduğunu belirtti.

“Benim gideceğimi bildikleri halde antrenörümüz Kane’i yolladılar. Misha Kane, uzun zamandır çalıştığım ve dost olduğum bir adam. Bana çok fazla şey öğreten, yardım eden, yıllar boyunca yanımda olan bir adam. Ayrıca büyük turnuvayı kazanmamızda bize yardım etmiş birisi. Fakat üzücü bir şekilde takım başka türlü düşündü. Şöyle bir tecrübelerime baktığımda bu durum ve çabalarım kadroyu kurtarmaya yetmedi. Bu atmosferde, otorite sarsılmışken takım adına çalışmak bayağı zor hale geldi.”

Na’vi adına ise, tekrar güçlü bir lider kazanmak mutluluk verici bir durum. Lakin her şeye rağmen oyuncunun takıma nasıl uyum sağlayacağını bekleyip görmek gerekiyor. Zeus en son Na’vi için oynadığında oylama sonucu takımdan çıkarılmasına karar verilmişti. Taraftarlar, Zeus‘un güçlü liderliğini ve Kane’in yenilikçi taktiklerinin takımın eksik parçalarını tamamlayacağını umuyor. Na’vi CEO’su Yehven Zolotarov, internet sitelerinden yaptığı açıklamada keyifli gözüküyordu. Yeni gelen isimlere sıcak bir karşılama yaparken, kulübün veda eden eski koçuna da veda edildi.

“Efsane, kulübe döndüğü için gururluyum. Ayrıca Gambit ile Major’u kazanan Kane’i de aramıza kattığımız için sevinçliyim. Danna ile muhteşem bir iş birliğine imza atacağına inanıyoruz. Onun engin tecrübeleri ve oyun içerisinde çizginin ötesinde düşünme yeteneğiyle takımımız çok daha güçlü hale gelecek. Andi’ye elveda demek ise üzüntü verici. Andrey, 2014 yılından beri organizasyonumuzun büyük bir parçası. Website yazarlığından takım analizcisine ordan da Na’Vi’nin koçluğuna yükseldi. Bize vermiş olduğun her şey için minnettarım ve tüm içtenliğimle sana iyi şanslar diliyorum.”

İki taraf için de transferin nasıl başarıya ulaşacağını ancak zaman gösterecek ama Zeus bu transferi yapmak için bir ücret indirimine gidecek gibi durmuyor ve hiç şüphe yok ki Na’vi’nin, Ladislav ‘Guardian’ Kovács‘ın ayrılmasıyla liderliğe ve deneyime ihtiyacı var.

Riot, “Şimşek Santrafor Lucian” Davasını Kaybetti