Natus Vincere kaptanı Danylo “Zeus” Teslenko, yapılan röportajda önümüzdeki yıl oyunculuk kariyerini sonlandırmayı planladığını açıkladı.

Tecrübeli Ukranyalı oyuncu, Na`Vi‘nin üç haritalık seri sonrası Astralis‘e kaybedip ikinci olduğu BLAST Pro Series Lisbon‘un medya gününde planlarını dile getirdi.

Takımın önceki LAN turlarındaki gösterdiği gelişmeye rağmen Portekiz’in başkentinde aldığı bu ikincilik, Na`Vi’nin dört uluslararası unvan kazandığı ve sadece birinin ara sonrası sezonda gerçekleştiği bir yılı sonlandırmak için tam da istediği yol değil.

Gelecek sene için planları sorulan Zeus, takımının 2019’da daha az LAN etkinliklerine katılmasını istediğini dile getirirdi.

“Şimdilik kafamda kariyerimi 2019’da sonlandırma planı var. Muhtemelen yılın sonuna doğru, belki ortasında da olabilir, tam karar vermiş değilim”

“Gelecek yıl önceliğimiz olacak ve takım olarak kazanmak için en iyi performansımızı sergileyeceğimiz belli turnuvaları seçeceğim.”

“Bu sene amaç bir numara olmaktı ancak gerçekleştiremedik. Gelecek yıl önceliğimizin Major gibi kilit turnuvaları kazanmak olacak.”

Astralis, Lisbon’da aldığı başarıyla 2018’deki Büyük Etkinlikler’de adını onuncu kez üst sıraya yazdırarak Counter-Strike tarihinin en dominant takımlarından biri oldu. Bu başarı Natus Vincere dahil diğer birçok takımı önümüzdeki yıl arayı kapatmak için ateşleyecek.

“Astralis’in yapısı daha iyi ve doğru turnuvaları seçtiler” diyor Zeus. “Ancak genele bakıldığında takımları her açıdan güçlü; daha profesyonel bir yaklaşımları var. Bu yüzden bir numaralar.”

“Profesyonel bir yaklaşım ortaya koymak için elimizden geleni yapmadık, biz de bu yüzden ikinciyiz.”

2018’de Na`Vi’nin birkaç zayıf performansı oldu. En göze çarpanları IEM Chicago gruplar aşaması ve DreamHack Masters Stockholm‘da ilk sekizden öteye geçememeleri. Tüm bunlara rağmen Zeus bu yılı çoğunlukla pozitif olduğunu, “beş üzerinden dört” geçtiğini düşünüyor.

“Bu sene dört turnuva birinciliğimiz, üç tane ikinciliğimiz, dört veya beş tane de üçüncülüğümüz var.”

“Üç veya dört etkinlikte tamamen başarısız olduk, ancak sonuçta Major’da ikinciliğimiz var, benim için bu yıl beş üzerinden dört.”

Şu anda Natus Vincere’de tartışmaların odağı Aleksandr “s1mple” Kostyliev’in uzun dönemdeki geleceği. Zeus yakın zamanda 21 yaşındaki dehanın “peşinde birçok takım” olduğunu” dile getirmişti.

s1mple bu yılın başında o dönem hala SK adının altındaki MIBR takımının ilgisinden dolayı Egor “flamie” Vasilyev ile birlikte takımdan ayrılmaya yaklaşmışlardı. 2018’in sonuna yaklaşırken Zeus genç yıldızın geleceğiyle ilgili bir karar vereceğini dile getirdi.

“Yıl boyunca takımlar etrafında fır döndü. Böyle olması çok normal kendisi en iyi oyunculardan biri, hatta belki de en iyisi.” diyor 31 yaşındaki oyuncu.

“Ne olacağını senenin sonunda göreceğiz. Karar kendisinin olacak. Ayrılma şansı var.”