Spor ve oyun şirketi SMAAASH Entertainment, espor organizasyon şirketi Simplicity Esports‘un tüm hisselerini satın alarak şirketin sahibi oldu. Anlaşmanın bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Anlaşmanın mali detayları ise açıklanmadı.

Simplicity Esports, daha bu yılın başlarında Memphis Grizzlies‘in küçük hissedarı Jed Kaplan tarafından kurulan yeni bir şirketti. Ancak yeni olmasına rağmen bir yılını doldurmadan PUBG, Gears of War ve NHL 19 turnuvaları düzenledi ve artık aktif olmayan Heroes of the Storm Global Championship’in organizasyon ortaklarından biri oldu. Satın alma tamamlanır tamamlanmaz Jed Kaplan, SMAAASH’in yönetim kuruluna girerek Jacob Cherian‘la birlikte eş CEO olarak hizmet sunacak. Jacob Cherian bu anlaşmayı şu sözlerle özetledi,

“Simplicity Esports’la yaptığımız kesin anlaşmayı sizlere duyurmaktan büyük bir sevinç duyuyorum. Simplicity’yi tüm hisseleriyle satın aldık ve bu sayede NASDAQ borsasındaki ilk espor takımını ve eğlence platformunu kurmuş olduk. Aynı zamanda Jed Kaplan’ı eş-CEO olarak aramızda göreceğimiz için mutluyuz. Jed, sağlam bir başarı geçmişini tecrübesiyle, profesyonel spor takımı anlayışıyla ve vizyonuyla birleştirerek, şirketimizi espor eğlence sektöründe lider bir konuma getirecek.”

SMAAASH şirketinin dünya çapında pek çok operasyon merkezi mevcut. Bu sayede Simplicity’nin diğer kıtalarda da etkinliğinin hızlı bir şekilde artacağı ön görülüyor.