3 Nisan Pazar günü Volkswagen Arena’da gerçekleşecek 2016 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali’ne Team Aurora’yı 3-2 yenen SuperMassive ve Dark Passage’ı 3-2 yenen Beşiktaş.Oyunhizmetleri adını yazdırdı. Gelin 2 takımın KMF yolculuğuna birlikte göz atalım.
SuperMassive
Onur “Lethillion” Aksu’nun kasıtlı ceza alarak ligdeki slotunu Hakan Baş’a devretmesiyle yola çıkan takım, büyük bir “hype” yarattı. Sezon 5’te büyük başarı gösteren Beşiktaş E-Spor kulübünün destek oyuncusu Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu ve üst koridor oyuncusu Berke “Thaldrin” Demir ile, yıllardır Dark Passage ile daima finalde oynayan orta koridor Koray “Naru” Bıçak takıma katıldığında büyük ses getirmişti. Ormancı rolüne 2013 yılında HWA ile YST ikinciliği, TBF üçüncülüğü yaşamış Furkan “Stomaged” Güngör ve son olarak da profesyonel arena tecrübesi az da olsa tekli dereceli sıralarda kendini kanıtlamış Danimarkalı oyuncu Nicolaj “Achuu” Ellesgaard katıldı.
İlk haftada sezonun açılış maçında Beşiktaş.OHM’ye yenilen takım, ilk haftalarda kendilerinden beklenen performansı bir türlü sahaya yansıtamamalarıyla konuşuldu. Bu dönemlerde oklar ormancı Stomaged ve nişancı Achuu’ya çevrildi, hatta Achuu çöp deyimi League of Legends literatürüne eklendi. 🙂 Etkili bir çalışma ve 3sUP takımının koçluğunu yapmış Hatchy’nin takıma katılmasıyla Supermassive tam bir rotasyon takımı haline geldi. Fabfabulous ve Thaldrin’in dönüşümlü oynamasıyla Faker-Easyhoon örneğinde gördüğümüz avantajı çok iyi kullanan Hatchy’nin bu başarıdaki payını es geçmek olmaz. Hatırlarsanız Tiebreaker maçları sonunda KMF Çeyrek Final karşılaşmasında Team Turquality ile karşılaşan takım, rakibini 3-1 yenerek adını Yarı Final’e yazdıran ilk takım olmuştu.
Ligdeki ilk yılında yarı finale kadar yükselmeyi başaran Team Aurora ile oynanan Yarı Final karşılaşması 2-2’ye geldiğinde, Hatchy Fabfabulous kartını sahaya sürdü. Bu karar yazı-tura gibiydi. Hatchy, Thaldrin’in özellikle 4. maçtaki performansından etkilenip strese kapıldığını ve Fabfabulous’un daha berrak bir zihinle oynayacağını düşünmüş olabilir. Diğer yandan Fabfabulous ölüm-kalım maçında büyük bir baskı altındaydı, eğer bu karar başarısız olsaydı ve yenilselerdi Facebook Supermassive eSports Taraftar Grubu’nda uzun yıllardır her ligi, metayı özenle takip eden analist arkadaşlarımız tarafından eminim çok fazla eleştirilirdi. (Zaten Thaldrin’i çıkarması da çok eleştirilmişti)
5 maçlık seride en şaşırtıcı açıklama ise Naru’dan geldi. Seri sonunda yapılan röpörtajda son maç için “Hayatımda ilk defa bir maçta bırakmak, çıkmak istedim. Yenilseydik erkenden oyundan çıkacaktım” tarzında demeç veren Naru, daima final görmüş tecrübeli bir oyuncunun bile ne kadar stres altında olabileceğini göstermiş oldu.
Beşiktaş.OHM
Sezon 6’da Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile anlaşan Oyun Hizmetleri, Beşiktaş.Oyunhizmetleri olarak ligde yerini aldı. Taşıyıcı rollerinde Sezon 5’de Dumbledoge ile birlikte en iyi şekilde kendini geliştiren yetenekli orta koridor oyuncusu Furkan “Immortoru” Tekeş, ligin en genç ve en yetenekli saldırı gücü taşıyıcılarından Mustafa “Ruvelius” Baraklı yer alıyor. Birbiriyle uyumu tartışılmaz İsveçli üst koridor Gustav “Xyraz” Blomkvist ile genç kızların gözdesi ormancı İsveçli Robin “Rawbin” Eggenberger’i bünyesinde bulunduran takımın bahsetmediğim son oyuncusu 2014 yılında BPI’da rôgu sihirdar adıyla oynayan destek oyuncusu Burak “hibiki” Eryol.
Sezon başladığında takımın ve taşıyıcıların üzerinde büyük sorumluluk vardı. Arkalarında her zaman yanlarında olmalarını istedikleri büyük bir taraftar grubuna, büyük bir isme, armaya, formaya sahiptiler. Sezon içinde bazı maçlarda rakipleri Ruvelius’un üzerine oynayıp onu düşürmeye çalıştılar, bazen başardılar da. Zilean performansıyla göz dolduran Immortoru ligin son haftalarına kadar KDA sıralamasında birinciydi. (KDA demişken ligi en iyi KDA ile bitiren Team Aurora’nın orta koridor oyuncusu Avenuee’den bahsetmemek olmaz, evde sucuk var mı acaba?)
Taraftar desteğini her zaman arkasında hissettiğini düşündüğüm takım zorlu Tiebreaker maçları sonrasında Çeyrek Final için HWA Gaming ile eşleşti. Bu karşılaşmanın ilk maçında favori şampiyonu Azir ile oynayan Immortoru’lu BJK galip çıktı. İkinci maçta Janna, Vayne, Malphite, Reksai yanında Lulu ile oynayan Immortoru 7/0/10 skoruyla göz doldurdu. favori şampiyonu ile oynayan Ruvelius, Vayne ile 9/1/7 oynarken; hibiki 0/1/17 skor ile maçı bitirdi. 3. maçta yenilen takım 4. maçı da alarak adını yarı finale yazdırdı.
BJK Yarı Final karşılaşmasında Elwind, Zeitnot, Crystal gibi tecrübeli oyunculara sahip Dark Passage’la karşılaştı. Bu karşılaşmada bahsetmemiz gereken en önemli olay ilk defa bir maçta skorun 2-0’dan 3-2 olmasıydı. İlk defa yaşanan “reverse sweep” (yenilebilecek en kötü şekilde yenilmek, 2-0’dan 3-2, 3-0’dan 4-3 gibi) sonrası röpörtajda Ruvelius dilini yutmuş gibiydi.
Bu seride özellikle 3. ve 5. maçlara değinmek gerekiyor. Serinin 3. maçında Ruvelius 715 minyon keserek bir maçta kesilen en fazla minyon rekorunu kırdı. 69 dakika 28 saniye süren oyun ayrıca mevsimin en uzun oyunu oldu. Toplamda 258.5k altın kazanılan bu maç ayrıca en çok altın kazanılan maç olarak da tarihe geçti. (İstatistikler karşılaşma geçmişinden alınmıştır: http://matchhistory.tr.leagueoflegends.com/tr/#match-details/TREU/1001160299?gameHash=9d06b15643ad6142&tab=overview ) Serinin en değerli oyuncusu ise tartışmasız Rawbin oldu. Özellikle son maçta Zeitnot’a hiç şans vermedi.
Son sözler
Bu 2 takımın final yolculuğundan akılda kalanlar bunlar. Eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Sezon 6 Kış Mevsimi rekabeti umuyorum ki hepinizin hoşuna gitmiştir. Kış Mevsimi Finali’nde görüşmek üzere!