2016 yılının başında Aleksi “allu” Jalli ile yollarını ayıracağını duyuran Ninjas in Pyjamas ekibi, takıma Jacob “pyth” Mourujärvi’nin katıldığını açıklamıştı.

Ninjas in Pyjamas takıma sadece beşinci oyuncuyu almakla yetinmedi ve ünlü oyuncu Björn “THREAT” Pers’i koçluk görevine getirerek yeni yılda başarılar elde etmek istediğini gösterdi.

threat
friberg, THREAT, Xizt

Güzel geçen ESL ESEA Ligi maçlarından sonra MLG Columbus 2016’ya hazırlanan NiP takımı son anlarda gelen bir haber ile sarsıldı. Takımın yeni oyuncusu pyth pasaport problemleri nedeniyle ABD’ye alınmadı. ABD’nin İsveç büyükelçiliğiyle iletişime geçen takım menajerleri sorunun çözüldüğünü fakat pyth’in salı gününden önce ABD’ye geçişinin mümkün olmayacağını açıkladı. Takım sahibi HeatoN attığı Tweet’te pyth’in ilk gün maçlarının kaçıracağını ve yerine THREAT‘in oynayacağını belirtti. Sonraki günlerde pyth’in maçlarda oynayıp oynayamacağı ise belirsizliğini koruyor.

Eğer MLG ve Valve yetkilileri oyuncunun oynamasına izin vermezse kendisi sadece koç gibi hareket edebilecek ve oyunlara hiçbir şekilde katılamayacak.

İsveç daha önce katıldığı vize muafiyet programı çerçevesinde ABD’ye vizesiz gidebiliyor fakat pyth’in daha önce ABD takımlarında oynarken bir çeşit sorun yaşamış olabileceği düşünülüyor.

Ninjas in Pyjamas‘ın MLG Major kadrosu

Christopher “GeT_RiGhT” Alesund
Patrik “f0rest” Lindberg
Richard “Xizt” Landström
Adam “friberg” Friberg
Björn “THREAT” Pers