Almanya Bundesliga ekiplerinden VfL Bochum da espora giriş yaptı. İki Alman FIFA oyuncusu Michael “MegaBit_98” Bittner ve Daniel “Dani_Fink96” Fink ile sözleşme imzalayan Bochum, böylelikle espor organizasyonlarına katılan bir diğer Profesyonel futbol takımı oldu.

Bochum’un bu hareketinin arkasında STARK esport GmbH ile olan partnerliği yatıyor. Stark Esports’un yönetici direktörü Dennis Andreas Nirtl yaptığı açıklamada;
“Bochum tabanlı bir şirket olarak, VFl’nin bu hareketinden gurur duyuyoruz. Almanya sınırları içerisinde 2 oyuncu bir kulübe imza attı. İnanıyoruz ki Michael ve Daniel kulübü layığıyla temsil edeceklerdir.” şeklinde konuştu.

VfL Bochum yönetim kurulu üyesi Wilken Engelbracht ise kulübün espora yönelmesinin zamanın geldiğini doğrularken;
“Görüyoruz ki, FIFA bizim asıl işimize dijital olarak bir büyüme sağlayacak. Çok sayıda pazarlama partnerimiz bunu sadece bir reklam olarak görmüyor aksine genç jenerasyona online kanallar arasından ulaşmanın en doğru yolu olarak görüyorlar. Espora olan bağlılığımız önümüzdeki zaman içerisinde yeni pazarlama ve reklam teknikleri olarak bizlere geri dönecek ve istediklerimizi yapmamızı sağlayacaktır.” dedi.

VfL Bochum, FIFA ile birlikte espora yönelen 5. Alman ekibi oldu. Ayrıca bunu yapan ilk Bundesliga ekibi olarak tarihe geçti. FIFA Espor liginde mücadele eden bazı büyük takımlar ise şöyle; Paris Saint Germain, Ajax ve Manchester City.

Bu haftaki TEO anketinin gösterdiği üzere, çoğu spor organizasyonu espora yönelmeyi düşünüyor. Bu yıl içerisinde bir çok Avrupa kulübü FIFA yoluyla bu sektöre girmeye hazırlanıyor. Bazı kulüpler, örneğin Paris Saint-Germain gibi hali hazırda var olan espor kulüpleriyle birleşerek yatırım yapmayı düşünüyor. PSG bildiğimiz gibi Team Huma’nın League of Legends takımını satın almıştı. Önümüzdeki zaman içerisinde çok sayıda takım bu yolu izleyerek, geleneksel sporların yanı sıra E-Spor sektöründe de önemli işlere imza atacak gibi gözüküyor.

Counter-Strike: Global Offensive 12 Eylül Beta Güncellemesi