Tam 1 yıl önce bu zamanlar hayatımız çok farklıydı. Ferrari’den inip Bugatti’ye binmiyorduk ama olsun. Yine de farklıydı 😀 Değişik bir heyecan vardı üzerimizde. Aklındakileri gerçekleştirmek için yola çıkmaya hazırlanan 3 kafadarın hikayesiydi bizimkisi. Peter Jackson görse bir üçleme çekerdi, o kadar hareketliydi. Her şeye yeniden başlamanın verdiği yük mü yoksa kimseye bağlı olmadan kendi bayrağını çektiğin gemi ile okyanusa açılmanın verdiği heyecan mı tam olarak adlandıramasak bile, bizim için büyük bir olaydı.

 

3 kişi başladık (ben, Aren, Fatih) sonra 5 olduk (Sonat, Cem). Derken yazar almaya, içerik üretmeye bir ekip oluşturduk. Yazdık, yazdık baktık olmuyor üniversitelerden arkadaşlarla buluşmaya başladık, gelişim ekiplerimizi kurduk. Daha çok yazdık, daha çok içerik kovaladık.

 

1 Haziran günü Dijital Sporlar‘ın web sitesini hayata geçirdik. 6 aylık çalışmanın ürünü olarak eksikleriyle bile olsa ayakta dursun dedik. Yolda düzeltiriz bozuldukça diye ekledik.

 

Hedefimiz, bu ekip olarak çıktığımız yolda bu güne kadar Türkiye’de yapılmayanları gerçekleştirmek idi (ne kadar sıradan bir hedef). Sözümüzü de tutmaya çalıştık. Türk basınında ilk kez ulusal bir gazetede elektronik spor sayfalarının içeriklerini yazmaya başladık. Her çarşamba günü sizlere Habertürk sayfalarından elektronik spor içeriği ile ulaşıyoruz, ulaşmaya da devam edeceğiz.

 

Sadece içerik üretmek olmaz, biraz heyecan lazım dedik ve NVIDIA, MSI, Logitech ve ByNoGame‘i yanımıza alarak GEFORCE CUPS serisine başladık. Elektronik spor dedik ama turnuva yapmadık da demeyiz artık.

 

Biraz zaman geçti, biz artık yerimize sağlam basar olduk. Mutlu ve keyifli  iletişimler kurmaya da devam ettik. ADEKS Internet Cafe ile birlikte geleceğe dönük bir birlikteliğe de imza attık. Bundan böyle ADEKS’in turnuvalarında çözüm ortağı olarak Dijital Sporlar turnuva ekibi görev alacaktı. Hali hazırda bizle partner olan MAMBA Gaming gibi, Mehmet Alsancak ve onunla birlikte hareket eden cafeler gibi bir sürü dostumuzun yanına bir dost daha katılmıştı. Heyecan bizim için daha da büyüyordu.

dijital sporlar

Derken yılın sonu geldi, OYUNDER’in GameX içinde düzenlediği panelde elektronik spor konuşuldu. Galaktik İmparatorluk TIE uçuş filosu 2 numaralı tören kıyafetimi (siyah takım elbise) gidip Dijital Sporlar’ı temsilen panelde görevimi yerine getirdim. Akabinde de OYUNDER’in gelecek yıllarda gerçekleştireceği elektronik spor faaliyetlerine ekip olarak tam destek verme yönünde OYUNDER ile muhteşem bir birlikteliğe imza attık. Bundan sonra Dijital Sporlar ekibi, Türkiye’de oyun ve sivil toplum adına yararlı işlerini OYUNDER ile birlikte güçlendirebilecekti.

 

2015 bizi çok yordu, ekonomik olsun, siyasi olsun, her yönden yorucu, sıkıcı boğucu böyle rezil bir yıldı. Bu kötü yılda nasıl bu kadar iyi işler yapıp güzel sonuçlar için mücadele ettik hiçbir fikrim yok. Bir dakika, temelleri sağlam attık aslında. Muhteşem bireyler var bünyemizde. her biri, ötekisinden daha parlak (abi parlak ne demek ya, niye başka bir şey gelmiyor aklıma sıfat olarak…) harika dostlar var bu çatı altında. Onlara çok şey borçluyuz kurucu ekip olarak. 3 kişi çıktığımız yolda bizi her daim destekleyen muhteşem insanlar, iyi ki varsınız. Aslında böyle kurumsal yazıp hafif eğlenceli modda tutmanın biraz ötesine geçip ekiptekilerin ağzından size bu hikayeyi aktaralım biraz.

Sonat Samir: “İşte eSpor bu yüzden gel… eheh.”

Can Özel: “…sonra eSpor böyle gelişti.”

Koray Soybil: ”İlker başgan bize sakal at!”

Erke Akdeniz: “Ülkemizde dijital sporların gelişimi için atılmış en ciddi adım” (sonunda ciddiye alan çıktı)

Can Kantoğlu: “Ekipte ben varım. Tabii ki gelişecek.”

İhsan Uygur: “Isınma eli bitti, hadi maça başlayalım.” (bıraksan ateş edecek)

Berk Sözüer: “Dijital spor nasıl oluyor?” sorusunu soranlara “öl be öl … diyen bir ekip” (yorumsuz)

Yarkın Badem: “Kantoğlu’yla ilerleyebilen ekip”

Taha Darendeli: “Şu etti 1…” (muhasebecimiz olma potansiyeli gördüm)

Göksenin Güngör: “3 sene veledlerle uğraştıktan sonra İlker’in “müdür nabıyon?” diyerek aralarına çağırdığı ekip. son 3 aydır iş sebebiyle bir güzel ********** ötürü fiilen bulunamasam da çok yakında içerik kasmaya başlamayı hayal ediyorum”

Seran Tosun: “Ya işte oyun oynamayı çok seviyom bi de bölümüme ingilizce pratik açısından destek olacak bi iş arıyodum sonra kankim Ozan dedi gel çevirmenlik yap vaooowww XD dedim hemen Ilker ile tanıştım artık ekipteyim derslerden dolayı çok katılım yapamıyom ama ne zaman sıkışsanız en zor çevirileri flash hızında çeviriyom yane muck.” (nasıl bu kadar hızlı yazı çeviriyor, hala anlamıyorum)

Ozan Öğünç: “Alkollüydum. Hatirlamiyorum.” (bunu yazarken bile alkollü olabilirsin, inandım)

Samet Basri Taşlı: “Espor ortamını sallamaya, espor=lol mantığını yıkmaya geliyoruz, var mısın? dediler, klavyemi kaptım geldim!”

Hasan Hüseyin Lif: “E-Spor dediler, CSGO dediler, haber dediler. Dayanamadım geldim. ^^”

Emre Albayrak: “Müdür burada Dotayı yayıcaz dedi, ne zaman başlıyoruz dedim.”

Selin Kara: “İlker BEY ile bir gün “Dota’yı da yayın” serzenişi ile klavye yarışına girdim. O günden sonra demişler ki kolaysa gelsin kendi yapsın. Şaka şaka, henüz çok yeniyim ama ekip müthiş! İlerde güzel şeyler gelecek benden de colonthree ifade simgesi Teşekkürlers.” (hatun yazarlarımızın kendini ifade gücüne bayılıyorum, yukarıdaki tüm erkeklerin toplamından daha fazla cümle kurdular. sonra neden espor gelişmi.. tamam tamam :D)

Miraç M. Kocatürk: “Dijital Sporlar’ın birinci yaş gününe son dakikada yetişmiş bir yazar olarak böyle bir oluşumun içinde bulunmaktan büyük keyif aldığımı ifade etmek isterim. Hep beraber nice yıllara inşallah.”

Ve 2016… Senden oldukça umutluyuz. Hepinizin merak edeceği ve ilk çeyrekte hayata geçirmeyi istediğimiz 2 projemiz var 2016 için. 1 yıl içinde güzel şeyler başardık, dahası da bizi bekliyor. Mavi rengimizi aldığımız kuzey mitolojilerinin görkemli ve koruyucu gücü sizinle olsun.

 

“Time to face the world let brothers never fight
Forever forge ahead and keep the dream in sight
For those who never try they are sure to fail
The heart’s a righteous wind that comes to fill the sail
For the glory of the king we fight to stay alive
By the power of the will, the spirit to survive to be king”
Manowar – King