Gabriel “Fallen” Toledo, 4. Round’da bir diğer Brezilya ekibi olan Immortals’ı yenip, 3-1’lik skorla çeyrek finale adını yazdırdıktan sonra röportaj verdi.

Overpass haritasında Brezilya derbisini kazanan SK, aldıkları 3. galibiyet ile birlikte adını playoff’lara yazdıran bir diğer takım oldu. Turnuvanın parlayan yıldızlarından Joao “felps” Vasconcellos derbide 37 kill’lik performansı ile göz doldurdu.

Gabriel “FalleN” Toledo, takımın playoff yolculuğundan, PENTA ve Astralis’I Inferno haritasında yenmelerine rağmen, BIG karşısında neden maçı bıraktıklarını ve Marelo “coldzera” David’in performansını anlattı. Takımın in-game leader’ı, tüm takımların turnuva boyunca kullanmayacağını açıkladığı “Crouch Jump” sorunu hakkında görüşlerini de belirtti.

  • Grubunuzu değerlendirerek başlayalım. Favori gösterildiğiniz bazı maçların yakın skorlarla bittiğini görüyoruz. Grup etabında sergilediğiniz performans sizi tatmin etti mi?

Açıkçası tatmin ettiğini düşünüyorum. BIG’e karşı oynadığımız maçta kazanma şansımız vardı, gerçekten önemli olan round’ların bazılarında işler istediğimiz gibi gitmedi. Bu seviyede ki maçlar için kendi performansımı yeterli görmesem de, takımımız gerçekten çok iyi iş çıkardı. Coldzera’nın gösterdiği performans takdire şayandı, en sonunda da felps’in performansı göze çarptı. Önemli olan şey gruplardan çıkmaktı. Artık gruplardan çıktığımıza göre, başladığımız playoff etabını yepyeni, farklı bir turnuva olarak değerlendirebiliriz.

  • Coldzera ilk iki maçta 35 kill alarak mükemmel bir performans sergiledi. Sadece Majors için mi bu kadar kararlı?

Evet, coldzera Majors’da oynamayı gerçekten çok seviyor. Son iki turnuvada “MVP” ödülünü almıştı ve gerçekten kazanmayı ne kadar istediğini herkes görüyor. Sadece Major olduğu için değil, son turnuvalarda “fer”in “MVP” olduğunu gördük, benim “MVP” olduğumu gördük, şimdi de coldzero bu turnuvanın adamı olmak istiyor. Umarım bu onun için iyi bir şeydir, bazen kendi üzerinde kurduğu baskı ve yüksek beklentilerinin onu incittiğini düşünüyorum.

Yine de çok iyi bir turnuva geçirdiğini düşünüyorum. Buraya doğru kafa yapısı ile geldi ve bu konu hakkında çok fazla düşünmüyor. Gerçekten mükemmel bir oyuncu, oyun esnasında yapamayacağı hiçbir şey yok. Bazen her oyuncu gibi fazla düşünüyor, bu bizi incitebilecek olsa da coldzera’ı gardını indirmişken görmek çok zor. Örnek vermek gerekirse; bugünkü maçta biz B’ye geçtiğimizde, Immortals takımından birisi, bomba atarak kapıdan geçti, coldzera bir milisaniyede olayı algılayıp, yapılması gerekeni yaptı.

  • Grup etabındaki ilk 3 maçınızı Inferno haritasında oynadınız. En iyi oynadığınız haritanın Inferno olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Evet Inferno kesinlikle çok iyi olduğumuz haritalardan biri. Nuke haricinde 6 farklı haritada iyi oynadığımızı söyleyebilirim ama hangisinin en iyisi olduğunu söylemem çok zor çünkü çok fazla oynuyoruz ve bazen Train haritası bizim için iyiyken bazen Overpass oluyor. Bazı turnuvalarda Cache haritasında iyi performans sergiliyoruz. Gerçekten de turnuvadan turnuvaya değişiyor harita seçimlerimiz ama genel olarak bu seçimler ne kadar çok antrenman yaptığınıza, ne kadar konsantre olduğunuza ve hangi takıma karşı oynadığınıza bağlı değişiklikler gösteriyor.

  • Immortals’ın Overpass haritasını seçeceğini tahmin etmiş olmalısınız. Overpass haritasında dünyanın en iyi iki takımı diye nitelendiren Na’Vi’yi yenmiş ve Astralis ile maçı uzatmaya götürmüş bir Immortals karşısında nasıl bu kadar rahat olabildiniz?

Gerçekçi olmak gerekirse, hangi takımın hangi takımı hangi haritada yendiğini düşünüp harita seçmiyoruz. O şekilde düşünürseniz işler çok ters gidebilir. Bizim takımımız her maç farklı bir oyun sergileyecek kadar kaliteli bir takım.

Eğer maçı izlediyseniz, nasıl kazandıklarını göreceksiniz. Immortals’ın Na’Vi’yi yendiği maça bakarsak, Na’Vi’nin o haritada kazanma şansı olduğunu ama Immortals’ın maçı onların elinden aldığını görürsünüz. Biz onların nasıl oynadığını biliyoruz ve CT tarafında başlayacağımız için rahattık. Overpass haritasında CT tarafında ne kadar iyi işler çıkardığımız ortada.

  • Geçtiğimiz günlerde çokça tartışılan “Crouch Jump” durumu hakkında bir son bir soru sormak istiyorum. Oyuncuların bu konudaki düşünceleri ne yöndeydi ve nasıl sonuçlandı?

Gerçekten tartışabileceğimiz bir dernek yok bu konuda. Oyuncular kendi aralarında konuşup karar almaya çalışıyorlar ama doğru yol bu değil. Kararı alması ve uygulaması gerekenler oyuncular değil.

Bunu elemelerde Immortals’a karşı uyguladıklarında, Immortals durumdan şikayetçi olduğunu belirtti ama insanlar “onlara daha iyi çalışmanız gerekiyordu.” dedi ve hiçkimse önemsemedi. Sonra FaZe’I yendiler, ve insanlar “FaZe’I yendiler, biraz fazla olmaya başladı bu.” Demeye başladılar. BIG, bunu oyunlarının bir parçası haline getirdi çünkü bomba kurulduktan sonra bunu istismar etmeye başlamışlardı.

Bu Crouch Bug’ı hakkında fazla düşünürseniz , Wallhack ile aynı şey olduğunu anlarsınız. Wallhack, insanların sizi görmeden, sizin insanları görmenizi sağlayan bir hile ve Crouch Jump tam olarak bunun için kullanılıyordu. Oyunun bir parçası olduğu kesin ama olmaması gerekirdi.

Bu tartışmayı başlatanlardan biri bendim çünkü bir şeyler yapmam gerekiyordu. Bu bug’ın turnuvayı mahvettiğini düşünüyordum. Bu şekilde oynanılan oyun Counter-Strike değildi ve bir şeyler yapılması gerekiyordu. Karrigan’a gittim ve diğer takımlarla toplanıp konuyu tartışmamız gerektiğini söyledim. Ne yazık ki, BIG orada değildi ve ben Valve çalışanları ve turnuvadaki diğer insanlarla konuşmamı bitirememiştim çünkü maça yetişmem gerekiyordu.

Yine de tatmin edici bir sonuca varmışlardı. Valve turnuva devam ederken bu bug’ı çözemeyeceğini söylemişlerdi. Bunun tek yolu, takımların ortak karara varıp uygulamamasından geçiyordu. Bizim maçımızda, rakiplerimizin bir veya iki kere bu bug’dan faydalandığını düşünüyorum ama çok fazla kullanmadılar, sadece bir veya iki kere. Bu bug yüzünden kaybettiğimizi düşünmüyorum, her ne kullanırlarsa kullansınlar, bizim üstesinden gelip kazanabilecek bir takım olduğumuzu düşünüyorum.

BIG gerçekten çok iyi bir takım ve bunu kullanıyor olmaları gerçekten utanç verici. Takımın ve oyuncuların adını lekeleyen bir durum. Umarım playoff’larda bunu kullanmadan iyi işler çıkartılar. Gerçekten iyi bir takımları var, çok iyi hazırlanmışlar, çok iyi stratejilere sahipler. Umarım her şey onların adına iyi gider.

jR: “Daha Çok Tecrübeye İhtiyacımız Var”