19 Ağustosta, Ülker Sports Arena’da gerçekleşecek Türkiye Büyük Finaline sayılı günler kalmışken, play-off aşamasına lider olarak girecek takım 1907 Fenerbahçe Espor olarak belirlendi. BAUSuperMassive ise ikinciliğini koruyarak öne çıkan bir diğer takım oldu.

Galakticos – BAUSuperMassive

Maç 1

Play-off aşamasından önceki son günde, ilk seri Galakticos ve BAUSuperMassive arasında oynandı. İlk maçta seçim ekranından biraz daha üstün çıkan ekip SUP olsa da oyunun geç safhalarına kadar bu etkiyi gösteremedi. Oyunun 3. dakikasında Galakticos’un yıldız üst koridor oyuncusu Broken Blade, kendine güvendiği şampiyon olan Riven’la ilk kanı dökmeyi başardı. İlk kanın getirdiği üstünlüğü bir süre devam ettirirken, alt koridordan gelen Rogu Sama skoruyla da alt koridor Galakticos tarafından az da olsa domine edilmiş oldu. Aynı dakikalarda Naru, Soz Purefect’i öldürerek maçın ilerleyen safhalarında hypercarry rolünü üstleneceğini göstermiş oldu. Maçın 10. dakikalarında alt koridordan iki skor çıkaran SUP, koridordaki baskıyı bozarak durumları lehine çevirdi. Maç, bu dakikalarından sonra belli bir döngüye girerek iki takımın da yaptığı hatalardan dolayı, sürekli olarak baskı yapan tarafın değiştiği bir oyuna dönüştü. Bu süre zarfında Galakticos oyundaki görevlere odaklanmayı tercih ederken BAUSuperMassive skor odaklı bir oyun sergiledi. Heyecanın yükseldiği dakikalar ise iki takımında alev ejderi için uğraştığı dakikalar oldu. Bu olaydan karlı çıkan takım Galakticos, SUP’un geri düştüğünü görüp inhibitör kulelerine kadar dayandı. Oyunun koptuğu anlar ise 40. dakikadan sonra SUP’un üst koridorda Coma’yı ve Soz Purefec’ti tek başına  yakalamasıyla başladı. İnhibitörü alan SUP, bu esnada Veux’u da düşürerek hiç kayıp vermeden 3 skor çıkarmış oldu. Broken Blade ve Mean ise 5 kişiye karşı Nexus kulelerini koruyamadı ve ilk maçın kazananı beklenmeyen bir şekilde SUP oldu.

Maç 2

İkinci maçta seçim ekranından üstün ayrılan ekip Galakticos oldu. Fakat SUP, erken safhalarda aldığı skorlarla beraber oyuna çok önde başladı. Oyunun 28. dakikalarına kadar SUP başarılı bir şekilde bu etkiyi sürdürdü. 4 tane kule yıkmayı başararak, alt koridordan inhibitör kulesine kadar ilerledi. Kule altında yapmak  istedikleri savaşta ise başarılı olan taraf, iyi pozisyon alan Galakticos ekibi oldu. Bu aşamadan sonra tek tek yakalanarak orman içinde skor veren SUP oyuncuları oyunda geriye düşmeye başladı. Bu kayıplardan yararlanan Galakticos ekibi alt koridordan inhibitör aldıktan sonra Barona yönelip çok rahat bir şekilde Baron güçlendirmesini de aldı. Baron’un ve süper minyonların etkisiyle üst koridor inhibitörünü de aldıktan sonra hedef olarak orta koridoru belirlediler ve SUP’un yanlış pozisyon almasıyla beraber, taşıyıcı oyuncuları öldürdükten sonra orta koridor inhibitörünü alarak oyunu hızlıca bitirdiler.

Crew e-Sports Club – 1907 Fenerbahçe Espor

Maç 1

Günün ikinci serisinde Crew e-Sports Club ve 1907 Fenerbahçe Espor karşılaştı. İlk maçta seçim ekranında, iki takım da iyi oldukları şampiyonları tercih etti. Oyunun ilk dakikalarında Crew ekibi üst koridorda ilk kanı alarak ekstra altınları kazanmış oldu. Orta koridorda da Crew ekibinden Naehyun çok iyi bir performans sergileyerek takımın bu maçtaki yıldızı olduğunu belli etti. FB ekibi ise  sadece alt koridorda çok büyük büyük bir baskı oluşturarak dakika 8 de kuleyi almayı başardı. Bu dakikalardan sonra tamamen görevlere yönelik bir oyun sergileyen FB ekibi, koridor safhalarında geriye düşmüş olsa da, ejderha savaşlarından hep karlı çıkan taraf oldu. Bu esnada skorların Paddena gitmesiyle Caitlyn, Paddenın ellerinde devleşti. Kritik hasarı çok fazla olan Padden, Japone’nin de yardımıyla, koridor safhasındaki baskının karşılığını almaya başladı. Dakika 32 ye kadar durgun geçen oyun FB’nin Barona yönelmesiyle hareketlenmeye başladı. FB ekibi bu Baron savaşından güçlenmeyle ve hiç kayıp vermeden aldıkları 3 skorla çıktı. İnhibitörlere doğru ittiren ekip macro oyunun ne olduğunu herkese göstermiş oldu. Padden’ın da verdiği hasarla, kadim ejderhayı da alan FB ekibi 2. Baron’unu da aldıktan sonra alt koridordaki inhibitörü de açtı ve doğru anı bekleyip orta koridordan içeri girerek güvenli bir zafere ulaştı.

Maç 2

Sadece 29 dakika süren 2.maç ise Crew ekibinin seçtiği alışagelmedik şampiyon kompozisyonu ile ilginç ve hızlı bir maç oldu. İlk maçtakiyle benzer bir alt koridor baskısı gösteren FB ekibi, 8 dakikada alt kuleyi alarak öne geçti. Dakika 12 civarlarında, Crew’in orta koridor kulesinin altında gerçekleşen takım savaşında ise FB ekibi iyi bir oyun sergileyerek Crew’i bu savaşta yenmeyi başardı. Kuleyi yıktıktan sonra alev ejderine yönelen FB, görevleri yerine getirme konusundaki istikrarını bir kez daha gösterdi. Dakikalar 16yı gösterdiğinde ise orta koridorda gerçekleşen takım savaşında hatalar yapan taraf Crew ekibi oldu ve FB inhibitörü de alarak geri çekildi. Bu olaydan sonra Crew oyuncuları tek tek yakalanarak skor verdi  ve FB’nin vadinin alametini alarak çok büyük avantaj kazanmış oldu. Alameti kullanarak alt koridor kulelerini yıkan FB ekibi alt inhibitörden sonra üst koridora yönelerek zafere emin adımlarla ilerledi ve Crew ekibinin müdahale etmesine izin bile vermeden oyunu bitirdi.

FB, Yaz Sezonunda sergilediği muhteşem oyunu lig birinciliği ile taçlandırdı ve Yaz Mevsimi Ligi tamamlanmış oldu. Ligdeki final sıralaması ise şöyle:

POZTAKIMGALİBİYETBERABERLİKMAĞLUBİYETPUAN
11907 FENERBAHÇE ESPOR76127
2BAUSUPERMASSİVE ESPORTS74325
3TEAM AURORA59121
4OYUNFOR.CREW49221
5P3P ESPORTS39218
6DARK PASSAGE.BKM EXPRESS26612
7GALAKTİCOS0959
8ÇİLEKLER0686
The International 7’nin Grupları ve Maç Tarihleri Belli Oldu!