Geçen sene başlayan WESG 2016 turnuvası Dubai elemelerinde Türk temsilcilerimiz Space Soldiers ve Dark Passage turnuvayı başarı ile tamamlayıp ülkemizi Çin’de düzenlenecek 1,5 milyon dolarlık final etabında mücadeleye başladılar.

SPACE SOLDIERS

Space Soldiers, C grubunda yer aldı, grubunda Kinguin, Signature, Bravado ve FIVE takımları yer alırken takımımız mücadelesini mağlup olmadan Kinguin takımı ile birlikte 10 puanla kapatarak playoff karşılaşmalarını sürdürecek.

Genel olarak Space Soldiers takımı WESG 2016 gidişatına bakacak olursak zorlanmadığını ve tek ciddi rakibinin grup içinde Kinguin takımı olduğunu söyleyebiliriz. 12 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşen Space Soldiers vs. Kinguin karşılaşmasında Cobblestone 16-8 Space Soldiers galip gelirken, Train haritasında ise 3-16 Kinguin galip best of 2 seriyi 1-1 kapatmış oldular. GODSENT takımının diskalifiye olmasıyla bugün sadece 1 karşılaşmaya çıkan takımımız son grup maçında FIVE takımını 2 maçlık seride Dust2 16:1, Mirage 16:4 galip geldi ve playofflara hükmen yükselen ilk temsilcimiz oldu.

Space Soldiers’in bir sonraki rakibi ise Amerikalı ekip Selfless takımı ( D grubunda yer alan takım grubunu 2. tamamladı.)

DARK PASSAGE

Dark Passage, D grubunda yer aldı, grubunda TyLoo, Selfless, Team Ukraine, QuetzaL, JYP takımları yer aldı. Temsilcimiz Dark Passage oynadığı 5 maçta 3 zafer 2 beraberlikle 11 puanda grubunu mağlubiyetsiz kapatarak üstün bir performans sergiledi.

Genel olarak Dark Passage takımı WESG 2016 gidişatı ise hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Yaptığı 2 karşılaşmanın da ikisinide zaferle kapatarak grubunda hızla yükseldi. Önce averaj ile 2. sıraya yükselen takımımız, TyLoo ile (Cobblestone 16-13, Overpass 16-19) seriyi 1-1 kapatarak Çinli takıma karşı mücadeleye açık tavrını ortaya koymuş oldu. Ardından Amerika takımı olan JYP‘i zorlanmadan yenerek (Cobblestone 3-16, Mirage 9-16) 2-0 üstünlükle maçlarını sonlandırdı. Son grup maçı ise Selfless Gaming ile oldu. Takımımız seriyi 1-1 ( Cobblestone 6-16, Cache 16-11) sonlandırarak 11 puanla D grubu 1. olarak çeyrek finale yükseldi.

Dark Passage’ın bir sonraki rakibi ise Virtus.pro vs K23 (Bo3) karşılaşma sonucuna göre belirlenecek.

Genel Olarak Son Durum: 

Takımlarımıza playoff ve çeyrek final mücadelerinde başarılar dileriz.