Dünya Elektronik Spor Oyunları’nın (WESG) ikinci gününde Dota 2 grup sıralamaları belli oldu. 12 Takım 2. Tur’da mücadele etmeye hak kazandı.

Grup sonuçları şu şekilde:

A Grubu:

A Grubu ilk günden pek farklı bir tablo çizmedi. To.be.or.not.to.be birinciliği kimseye kaptırmaz iken, çeyrek finalde de yerini garantiledi. Team Dilecom ise ikincilik ile yetinirken, zar zor üçüncülüğü koparan MVP Revolution ile birlikte play-off’lara katılma hakkı elde etti.

Horde için ise, MVP Revolution ile son serilerinde eşitlik yakalamaları üzerine 1 puanla kaçırdıkları üçüncülük sonrası WESG macerası sonlanmış oldu. Bravado Gaming ve T Show ise yeterli performansı gösteremediklerinden dolayı elendiler.

B Grubu:

Cloud 9 domine ettiği B Grubu’nda birinciliği çok kolay elde etti ve çeyrek finallere katılma hakkı kazandı. SG E-Sports ise ilk üçte kalmayı başardı, ve Team Romania ise üçüncülük için gereken puanları ucundan toplayarak play-off’lara son anda katılmayı garantiledi.

Grubun son üç sırasında ise Fantastic Five, Team X-Bet ve Vultur yer aldı. Bu takımlar, maalesef organizasyonun bir sonraki adımına geçemeyen takımlar oldu.

C Grubu:

Alliance, grubun ilk sırasını garantilerken çok iyi işler başarıyor gibi gözüküyordu, ancak DUOBAO Young ile aynı puanlara sahip olduklarını belirtmekte yarar var. Birinciliği zaman ölçütünden dolayı kazanan Alliance’ı DUOBAO Young takip etti, üçüncülük ise Dark Passage takımının oldu.

İlk gün gücünü göstermeye çalışan Aboshamalah, ikinci gün bir varlık gösteremeyince S1 Lykos ve Team One Ecuador ile birlikte elenmekten kurtulamadılar.

D Grubu:

TNC, puanları infamous ile eşit olmasına rağmen, kafa kafaya karşılaştırmada daha yüksek bir değerlendirme sonucu elde ettiği için bu grubun birinciliğini kazandı. Max.Y ise üçüncülük kürsüsüne, ilk gün elde ettiği başarıdan sonra razı olmak zorunda kaldı.

Bu sonuçlar, maalesef Comanche ve Signature.Trust takımlarının WESG maceralarının bittiği anlamını taşıyor. Team Ukraine ise çok kötü bir performans sergileyerek zaten elenmekten kaçamayacak gibi duruyordu.

Önümüzde play-off’lar var, ve takımlar çeyrek final mücadelesini bo3 formatında verecekler. Çeyrek finaller ve yarı finaller ise aynı günün ilerleyen saatlerinde oynanacak. Sonraki gün ise üçüncülük/dördüncülük maçı ile WESG Final Maçı’nı bo5 formatında izleme şansı bulacağız.

WESG 2016 Dünya Finallerine Süper Başlangıç