Overwatch‘un, yepyeni bir harita ve bazı önemli karakter değişikliklerini içeren, yeni güncellemesi yayınlandı.

Güncelleme ile birlikte oyuna yepyeni bir harita ekleniyor. Avustralya’da, kanunsuzların evi olarak bilinen Junkertown‘da, saldıran takım bomba yüklü bir arabayı korumaya çalışırken, savunma tarafı onları durdurmaya çalışacak.

Yeni haritanın yanı sıra bazı kahramanlarda ciddi yetenek değişiklikleri de, yeni güncelleme ile birlikte oyuna ekleniyor. Tank sınıfındaki D.Va ve destek oynayanların favorisi Mercy, yeni yetenekler kazanırken, oynanış biçimleri de biraz değişiyor.

D.Va, Micro Missiles adında yeni bir yetenek sahibi oluyor. Temas anında patlayan küçük roketler fırlatan D.Va, küçük çaplı bir alan saldırısı yapabiliyor. Bu roketleri herhangi bir yeteneği kullanırken, ya da ateş ederken kullanmak mümkün olacak. Artık Boosters yeteneğini kullanırken de ateş edebilecek olan D.Va’nın Defense Matrix yeteneği daha kısa süre kullanılıp, daha hızlı bir şekilde geri doluyor.

Neredeyse en çok oynanan destek kahramanı Mercy, oldukça köklü değişiklikler ile karşı karşıya. Eskiden Ultimate yeteneği olan Resurrect, artık 30 saniyede bir kullanabildiği normal bir yetenek olmuş durumda. 5 metre yakınındaki tek bir kahramanı canlandırabilen Resurrect yeteneği, artık Mercy’ye dokunulmazlık da sağlamıyor.

Mercy’nin yeni Ultimate yeteneği ise, kıyafetinin tam kapasite kullanılmasını sağlayan Vakyrie oluyor. Aktif olduğunda 20 saniye boyunca diğer yetenekleri güçlendiren Ultimate, aynı zamanda silahlarının gücünü arttırıyor ve sınırsızca uçma imkanı sağlıyor.

Ayrıca ek olarak, Reinhardt kalkanını devreye soktuğu zaman, sol mouse tuşuna basarak etrafı serbestçe görebilmesi de oyuna eklenmiş. Böylece çevresinde olup bitenleri görmesi sağlanıyor.

Bu önemli değişikliklerin yanı sıra, Mystery Heroes, Deathmatch ve diğer oyun modlarında da bazı irili ufaklı değişiklikler gelmiş durumda. Mystery Heroes modu için gelen, oyuncuların aynı kahraman ile tekrar doğmaması veya kendini öldürerek kahraman değiştirmesinin engellemesi gibi değişiklikler dikkat çekiyor.

19 Eylül tarihinde yayınlanan güncelleme ile gelen tüm değişiklikleri, Overwatch resmi sitesinden görebilirsiniz.

PvP Arena Oyunu Battlerite, 8 Kasım’da Ücretsiz Olacak