3.5 milyon dolarlık Espor şampiyona serisindeki açılış sezonuna Fnatic, Natus Vincere, Luminosity Gaming gibi büyük takımlar da dahil oldu. 10 takımlık Avrupa ve Kuzey Amerika ligleri grubu, Counter-Strike tarihinin en büyük ödül havuzlu turnuvasında rekabet edecek.

Avrupa tarafından Astralis, EnVyUs, FaZe, Ninjas in Pyjamas, Virtus Pro, ve Team Dignitas davet edilirken, elemeler kısmını geçen takımlar mousesports ile G2 Eports lige dahil oldu.

MLG Columbus’un şampiyonu Luminosity’nin de Kuzey Amerika’nın en iyileriyle karşılaşacağı ligde Cloud9, Counter Logic Gaming, CompLexity, NRG Esports, Optic Gaming, Team Liquid, ve Team SoloMid takımları doğrudan davet edilirken, Echo Fox ve Without a Roof takımları da elemelerden geldi.

Twitch ve FACEIT ortaklığında gerçekleşen ECS’ye dahil olan bütün takımlara bu lige özel olmak üzere pay verilecek.

Tempo Storm ve Flipsid3 Tactics’in yokluğu izleyicileri üzecek olsa da yakın geçmişteki turnuvalardan bütün şampiyonların olması hafifletici bir sebep.

Bu turnuvayla beraber Turner Sports tarafından düzenlenen ELEAGUE için Astralis ve Luminosity’nin katılımı kesinleşse de Fnatic ve Na’Vi’nin katılım sağlayıp sağlamayacağı gizemini koruyor. ELEAGUE’de hala iki takımlık yer boş.