Apex Legends‘in EA destekli ilk espor turnuvası geçtiğimiz hafta sonu oldukça kalitesiz bir başlangıç yaşadı. SKT T1 takımı son maçlarından birinde aimbot kullanan bir kullanıcıyla karşı karşıya geldi.

İki ekip kalmışken SKT T1 takımı Bridges bölgesinde lucliner isimli public bir oyuncuyla karşılaştı. Oyuncu R-301 Carbine saldırı tüfeğiyle tüm takımı yok etti.

Kurtis “Kurt” Gallo’nun Gold Armor’ı aimbot yüzünden saniyeler içinde yok oldu. Hemen siper alıp ara ara kendisine ateş eden oyuncuya bakmaya başladı. Kurt zırhını geri doldururken takım arkadaşları Brendan “BcJ” Jensen ve Haydin “ZerG” Gordon aynı oyuncu tarafından anında düşürüldü.

Kurt geri dönüş kalan üç bar zırhıyla hileciyle 1v1 kapışmaya çalışsa da aimbot’a karşı çaresiz kaldı ve saniyeler içinde öldü.

Faceit Apex Legends Pro Series Turnuvası public maçlarla oynanıyor ve takımların skoru maçtaki puanlarına göre belirleniyor. Durum böyle olunca oyunların sonucu hilecilerden etkilenebiliyor. Yaşanan olaydan dolayı SKT T1 takımı 1. haftada dördüncü sırada yer alarak eve 500 $ ödül ile döndü. Oyun çıktığı tarihten beri hilecilerin saldırısı altında. Şimdiye kadar 770.000 hesap yasaklandı. Ne Faceit‘ten ne de Respawn Entertainment‘tan yaşanan olay hakkında daha açıklamada bulunmadı.

Apex Legends Pro Series Turnuvası önümüzdeki yedi hafta boyunca 50.000 $’lık toplam ödülle devam edecek.