F1 New Balance Esports Series, 2019 için upuzun bir sezon ve büyük bir ödül havuzunu açıklamıştı. Lig, şimdi de Scuderia Ferrari’yi başlangıç çizgisine koyarak bambaşka bir şekilde genişledi.

Geçen sene Formula One ve Codemasters’ın resmi F1 takımlarının espor ligine katılmasına karar verdiklerinde Ferrari yalnız kalmıştı. Artık hepsi 2019 sezonuna katılım gösterecek.

F1 New Balance Esports Series 2019, online elemelerine 8 Nisan’da F1 2018’de; PlayStation 4, Xbox One ve PC’de başladı. Her platformda en iyi performansı sergileyenler Temmuz’da olan, yapılacak etkinliklerin finalistleri belirleyeceği Pro Draft’a davetli olacak. 10 takım da en az 1 oyuncuyu kadrosuna dahil edecek.

Sezon, Gfinity’nin Eylül ve Aralık ayları arasında en sahipliği yaptığı yarışmalar ile birlikte dört canlı etkinlik barındırdı. Buna ek olarak ödül havuzu 2018’de 200 bin dolardan 2019’da bunu ikiye katlayarak 500 bin dolara çıktı. SimRacinf markası Fanatec donanım sponsoru ve DHL, “En Hızlı Tur” ödülü sponsoru olurken New Balance, isim sponsoru olarak geri döndü.

Formula One’ın önemli ismi Julian Tan “İlk defa 10 ekibin hepsini 2019 F1 New Balance Esports Series’de ağırlayacak olmak oldukça heyecan verici.” diyerek devam etti. “Seri içinde geçen yıl harika bir büyüme görüldü. Ferrari’nin ekibi tamamlamasıyla sanal ve gerçek dünya sporları ile motor veya diğer sporlarda yenilikçi bir epor deneyimi sunarak seriyi yüksek seviyelere çıkartmaya devam edeceğiz. 10 takımın tümü 500 bin dolarlık ödül için yarışıyor. Bu gelmiş geçmiş en büyük sezon olacak.”