Cloud9, Microsoft ile resmi teknoloji ve performans analizi ortaklığı imzaladı. Anlaşma birkaç yıl sürecek ve teknoloji devi takımın araçlar üretecek.

Microsoft ve Cloud9, yapılan açıklamaya göre “birlikte esporda yeni teknolojilerin kapılarını aralayacak”. Microsoft’un bulut tabanlı Azure platformu aracılığıyla Cloud9’ın rekabet ettiği maçlarda veri analizi yapılacak. Veriler daha sonra takımların ve oyuncuların daha sonraki potansiyel stratejinde yardımcı olmak üzere kullanılacak.

Microsoft’un teknoloji sporları müdürü Mike Downey: “Microfosoft çeşitli ticari ürünlerini, tüketim mallarını ve hizmetlerini kullanarak, Cloud9’ın maçlara daha verimli hazırlanmasına ve kazanmaları için en iyi stratejilere karar vermelerinde yardımcı olacak araçları yaratacağız. Microsoft’un teknolojik uzmanlığını dünyanın en iyi oyuncuları ve koçlarıyla bir araya getirerek karşımıza çıkan yenilikçi teknolojiler geliştirme fırsatını kullanmak istiyoruz”.

Ortaklık farklı içeriklerin de kapılarını aralayabilir. Açıklamalara göre Cloud9 hayranları “yeni istatistikler, daha ilginç ve interaktif içerik ve favori oyuncularını daha iyi anlamaları için daha derinlemesine analizler” bekleyebilirler. Cloud9 ayrıca verilerin faydalı bilgilere dönüştürülmesi için ekibe veri bilimcisi de katabilir.

Cloud9 şu anda League of Legends, Counter Strike: Global Offensive ve Rocket League dahil olmak üzere bir düzine oyunda takıma ve oyunculara sahip.

Anlaşma, Team Liquid’in SAP ile Nisan 2018’de yaptığı anlaşmaya oldukça benzer. Kurumsal uygulama yazılım şirketi, SAP Hana platformunu takımın Dota 2 ekibine verilerle farklı stratejiler kazandırması için kullanmıştı.