Avrupa LCS 5. haftayı da dolu dolu geride bıraktık. Her ne kadar 5. haftanın ilk günkü maçları genel olarak LCS seviyesinde geçmese de sürpriz sonuçlara şahit olduk. İkinci gününde ise daha iyi oyunlar gördük.

Unicorns of Love vs. H2K

Beşinci haftanın ilk günü Unicorns of Love ile H2K arasındaki karşılaşmayla başladı. Çok çekişmeli bir maça tanık olduk. Oyun 49. dakikayı gördü ve sonunda gülen taraf H2K ekibi oldu. Oyunun başlamasıyla beraber H2K’in başarılı orman oyuncusu Jankos rakip ormanın adeta içinden girip dışından çıkarak UOL’un orman oyuncusu Rudy’i oyundan silip attı. Ancak oyunun bu denli uzamasının sebebi ise H2K takımının taşıyıcı rolleri olan saldırı gücü taşıyıcısı ve orta koridor oyuncularının oyunun ortalarına kadar takım skoruna katkıları olmamasından kaynaklandı. Öyle ki 49 dakikalık bir oyunun bitiminde H2K’in orta koridor oyuncusunun  yoktu.  UOL ekibi aslında her ne kadar oyuna ortak olmaya çalışsa da Rudy takımına nazaran çok geride kaldı ve maçı kaybettiler.

Fnatic vs. Elements

İlk günün ikinci maçında ise Avrupa LCS’in efsanevi ismi Fnatic ile Elements karşılaştı ve karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf Fnatic oldu. Rakibine sadece 4 skor veren Fnatic için kolay bir karşılaşma olduğunu söyleyebiliriz. Kolay bir karşılaşmadan öte dikkatimizi vermemiz gereken bir nokta var ki FNC Gamsu‘nun yapmış olduğu eşya dizilimi. Zz’Rot kapısıKomuta sancağı ile birlikte, Gamsu’nun oynadığı Nautilus şampiyonuyla artık oyunun belli bir dakikasından itibaren koridora bile gitmedi. Çünkü koridor kendi kendine ittiriyordu zaten! Öyle ki gelen minyon dalgasıyla uğraşmaktan Elements üst koridor oyuncusu Steve, takımını çoğu zaman 4 kişi bırakmak zorunda kaldı. Öte yandan destek oyuncusu Klaj ise FNC için ilk maçına çıkarken başarılı bir performans gösterdi diyebiliriz.

Origen vs. Spylce

İlk günün üçüncü maçında beklentilerin altında performans gösteren Origen ekibiyle Splyce karşı karşıya geldi. Oyun her ne kadar 42 dakika sürse de maçta sadece 16 skor görebildik. Oyun takım savaşlarından çok global görevlere ve minyon kesmeye dayalı oldu. Hal böyle olunca şartlar Origen’e yaradı. 28. dakikada Origen baronu almasıyla birlikte rakibi üstünde baskıyı arttırarak oyunu kazanmayı bildi. Görmek istediğimiz Origen bu diyebiliriz çünkü oyunu o kadar çok soğuttular ki bir anda öne geçtiler.

G2 vs. Team Vitality

İlk günün dördüncü maçında ise bir sürprize tanık olduk. G2 ekibi Team Vitality karşısında bozguna uğradı. Team Vitality’nin orman oyuncusu Shook‘un harika Lee Sin oyunuyla beraber orta koridor oyuncusu Nukeduck‘ın akıl almaz Gangplank hasarıyla galibiyete ulaşmak pek de zor olmadı. Bu kadar harika performansın yanından Team Vitality’nin destek oyuncusu KaSing‘in Thresh ile göstermiş olduğu performans hiç de iç açıcı değildi.

Roccat vs. Giants

İlk günün son karşılaşmasında ise ligin sonlarında yer alan iki ekibin hatalarla dolu maçına şahitlik ettik. Bu karşılaşma her iki ekibin de neden ligin sonlarında yer aldığını kanıtlıyor derecesindeydi. Hem takım olarak hem de bireysel olarak 5. haftaya kadar yeterli performans gösteremeyen Roccat ve Giants karşılaştıkları mücadelede; Roccat’dan Betsy ve Giants’tan Adryh ön plana çıkarken, baron etrafında çıkan takım savaşları oyunu kazanmada belirleyici oldu. Her ne kadar orta koridor oyuncusu ROC Betsy elinden geleni yapsa da Giants takımı kazanmayı bildi.

eulcs5hafta

5.hafta birinci gün maç özetleri