Origen vs. Team Vitality

Beşinci haftanın ikinci gününe güzel bir karşılaşmayla başladık. Dün kendi benliğini az da olsa bulmuş olan Origen karşısında dünün sürpriz sonucunu alan Team Vitality yer aldı. Oyun çok sakin bir şekilde ilerlerken, Team Vitality ekibi ışınlan avantajını çok iyi kullanarak alt koridora başarılı bir baskın gerçekleştirdi. Bu baskından 4 skor alıp 1 kayıp verirken 3 skoru Team Vitality’nin üst koridor oyuncusu Cabochard aldı. Aldığı 3 skorla durduralamayan Graves, oyunu domine etmeye başlarken aynı zamanda VIT orman oyuncusu Shook karşı ormanı talan etti . KaSing ise dünkü Thresh oyununun aksine bugün Bardla harikalar yarattı. Oyunun kontrolünü erkenden eline alan Vitality kolay bir galibiyet aldı. Öyle görünüyor ki Vitality’nin G2 karşısında aldığı dünkü galibiyet şans eseri değilmiş. Origen için ise işler yine yolunda gitmemekte.

Unicorns of Love vs. Fnatic

İkinci günün ikinci karşılaşmasında altışar galibiyeti bulunan iki takımın mücadelesini izledik. Unicorns of Love vs. Fnatic maçının özeti baronun gücü diyebiliriz. Dakika 22‘ye kadar Fnatic hem global görevlerde hem de skorda önde olmasına rağmen 22. dakikada UOL ekibi haritada uzun bir süre gözükmedi ve Fnatic, rakibinin baronda olduğunu tahmin dahi edemedi. Haliyle erkenden baron gücüyle güçlenmiş UOL ekibi takım savaşlarından her ne kadar üstün çıksa da çok skor alamadı. Oyunun geç aşamalarına doğru UOL toplamda 3 kez baron alırken, Fnatic baron çalmaya dahi kalkışamadı. Bu güçlendirmelerle birlikte Unicorns of Love maçı kazansa da Fnatic’in taşıyıcı oyuncuları Rekkles ve Febiven gayet iyi oynadı.

G2 vs. H2K

İkinci günün üçüncü karşılaşmasında G2 ekibinden H2K karşısında şahane bir performans izledik. Dünkü mağlubiyetin ardından G2 çok çabuk toplanmış gibi görünüyor. Zorlu rakipleri H2K karşısında bütün oyuncular harika oynadı. Özellikle G2 Kikis EU LCS’in en iyi Malphite oyununu oynadı. Bunun üstüne G2 saldırı gücü taşıyıcısı Emperor baronu çaldı. Görünen o ki G2 takımı metaya çok iyi ayak uyduruyor. G2 bu galibiyetle beraber ligin zirvesinde H2K‘ye eşlik etmiş oldu.

Elements vs. Roccat

İkinci günün dördüncü karşılaşmasında Elements ile Roccat karşı karşıya geldi. Elements’in iyi oyunundan ziyade Team Roccat’ın çok kötü oynadığını söylemekte fayda var. Roccat, ilk kanı aldıktan sonra oyun süresince hiçbir şey yapamadı. Elements ise ihtiyaç duyduğu galibiyeti temiz bir oyunla almayı başardı. Bireysel oyunlarıyla Elements’in üst koridor oyuncusu ve aynı zamanda EU LCS taraftarlarının göz bebeği Steve ön plana çıkarken, hasar konusunda Eika ve MrRalleZ ön plandaydı.

Splyce vs. Giants

Günün son maçı ise çok ilginç bir şekilde bitti. Splyce – GIANTS karşılaşmasında yakalanın öldüğü bir maç oynanırken dakika 30‘a kadar durum 3-3 ve altın farkı sadece 1700 gibi bir rakamla SPY lehineydi. GIANTS’ın genel sorunu olan sabırsızlık yine başlarına patladı. 30. dakikada baron denemesi, ardından baronu bırakıp SPY’ın destek oyuncusuna odaklanmaları ve üst üste kötü oynamalarına takiben; SPY Sencux‘un Corki mühimmatıyla birlikte içeri girerek rakiplerini ikiye ayırması, SPY’ın takım savaşını kazanmasını sağladı. Bu kazançla birlikte oyunu da bitirmeyi bildiler.

eulcs5hafta2

5.hafta ikinci gün maç özetleri: