5 Kasım Pazar günü, Twitch yayıncısı Krystlin, San Francisco Shock takım menajeri Max Bateman‘ı cinsel saldırıyla suçladı. NRG’nin sıfır tolerans politikasını uygulayarak Bateman’ı işten çıkardı.

Bateman’in açıklamasına göre dava, delil yetersizliğinden dolayı Las Vegas Emniyet Müdürlüğü tarafından reddedildi. Salı gecesi Bateman, Twitter üzerinden hakkındaki iddiaları yalanladığı resmi bir bildiri yayınladı ve Bateman, hala avukatı ile görüşmekte olduğunu ancak Akshon Esports’a karakter hakareti ihtimaline karşı dava açtığını söyledi.

@Hotaruz: “Benim açıklamam burada. Okumak için: http://www.twitlonger.com/show/n_1sqaee4

Krystlin’in suçlaması, saldırıdan sonra  Bateman’in kendisine attığı mesajların ekran görüntülerini içeriyordu. Bu ekran görüntülerinde  Bateman, pişman olmuş ve  özür diliyordu.

Bateman, Twitlonger mesajında, ekran görüntüsü ile yapılan tweetlerin sözde saldırıdan dört gün sonra 3 Ekim’den geldiğini açıkladı. Krystlin tarafından paylaşılan mesajlarda iddia edilen saldırı sonrasında bir otel odasını tutmaya çalıştıkları gözüküyor. Ayrıca, Bateman, Krystlin’in iddialarının aksine ifadesini vermek üzere bir dedektifle görüştüğünü söyledi.

Her iki tarafa da isimsiz bir kaynak, Akshon Esports‘a, Overwatch topluluğunun çoğunun Krystlin’in suçlamasından şüphe ettiğini bildirdi. Kaynak, metinlerin belirsiz olduğunu ve Bateman’ı suçlamadığını söylemeye devam etti. Buna ek olarak, kaynak, iddia edilen böyle bir saldırıdan sonra ikilinin TwitchCon’a gitmesinin garip olduğunu söyledi.

Bateman’ın kovulmasıyla ilgili bir çok tweeti retweet eden Krystlin retweetleri hesabından sildi.

Ayrıca bu olayla ilgili atılan ve sonra  silinen tweetlerden biri de, Charley Landan’ın bu tweet’iydi. Charley Landan’ın, Krystlinin eski okul arkadaşı ve eski e-spor oyuncusu, ”Krystlin’in adını duyurmak için Max’ı kullanmış olabileceğini ve onu olduğu yerden indirip kendini üste çıkarabileceğini düşünüyorum. Ve oğlum, ben haklıydım.” Dediği tweeti sildi.

Krystlin’in yazısında, “Ben normal miktarda içki içtim ve normal olmayan bir şekilde hasta hissetmeye başladım. İçtiğim son içki Max tarafından hazırlandı. Başım dönene, kafam karışana ve kafam güzelleşene kadar içtim  “diye devam etti.” Tükürük ve kanlı bir şekilde  öksürmeye başladığında “uyandığını söyledi. Bu yazı, Bateman’in ona ilaç vermiş olabileceğini ima ediyor.

Landan ise, “Bu konuda Bateman ve ya onun tarafından uyuşturulduğuna inanmıyorum” diyerek Krystlinin açıklamasına katılmadığını söyledi. Sebebi olarak ise: Encore Beach’te çalıştığını ve dışarıdan getirilen her şeyin kontrol edildiğini söyledi.

Landan, Krystlin’in bu olayı yayınlamadan önce onu her türlü sosyal medyada engellediğini de bildirdi.

IBP Masters Yayın Ekibi Ve Grupları Açıklandı