Blizzard geçtiğimiz aylarda Hearthstone turnuvasında Çin’i protesto eden oyuncuyu cezalandırması ile başlayan olaylar yüzünden oyuncuların tepkisini çekmişti. Dün akşam gerçekleşen BlizzCon etkinliğinin açılış seremonisinde, şirketin başkan J. Allen Brack tüm ekip adına özür diledi.

BlizzCon’un açılış seremonisi başladığında sahneye çıkan Brack, konuşmasına “Zorlu bir Hearthstone espor durumu” ve bu durumun şirket tarafından başarısız bir şekilde idare edilmesi konusunda özür diledi. Bahsedilen durum, Brack isim vermekten kaçınsa da, geçen ay gerçekleşen Hearthstone turnuvasında Chung “blitzchung” Ng Wai’nin geçici yasaklamasıydı.

“Karar vermek konusunda çok aceleci davrandık ve daha da kötüsü, sizler ile iletişim kurmak konusunda çok yavaştık. Durum hakkında benim canımı çok sıkan iki şey var. İlk olarak kendimiz için koyduğumuz yüksek standartlara erişemedik. İkincisi ise, amacımızda başarısız olmamız. Bu yüzden çok üzgünüm ve sorumluluğu kabul ediyorum.” 

Brack konuşmasına “Bundan böyle daha iyi olacağız. Ama hareketler sözlerden daha önemlidir. Bu haftasonu etkinliğimizi gezerken göreceğiniz gibi, herkesin kendisini ifade etme hakkına sahip olması için çalışıyoruz.” şeklinde devam etti. BlizzCon gerçekleşirken, etkinliğin giriş bölgesinde toplanmış olan protestocular görülebiliyor. 

(Image credit: Tyler Wilde, Source: PCGamer)

 

Geçtiğimiz ay canlı yayınlanan bir maçın ardından yapılan röportajda “Hong Kong’a özgürlük” diyerek Hong Kong protestocularına destek olan Ng Wai, 12 ay boyunca turnuvalardan men edilmiş ve şimdiye kadar Hearthstone Grandmasters maçlarından kazandığı ödüllerin verilmeyeceği açıklanmıştı. Dünya çapında yankı uyandıran bu olay sonucu Blizzard yoğun eleştiri altında kaldı. Yalnızca belirli bir grup oyuncu değil, firma çalışanları, ünlü isimler ve hukuk firmaları da bu tepkiye katıldı. Hatta Mitsubishi firması, Blizzard turnuvalarına sağladığı sponsorluğu geri çekti. 

Gelen tepkilerin ardından geri adım atan Blizzard, oyuncunun men edilme süresini 6 aya indirip, kazandığı ödül paralarının kendisine verileceğini duyurdu. Blizzard bu kararların alınmasında şirketin Çin pazarındaki yerinin hiçbir şekilde etkili olmadığını da belirtti.