Çeyrek finallerde eşleşmeler şu şekilde oldu:

Hellraisers – Preparation, CPH Wolves – Publiclir.se, Space Soldiers – SK, E-frag.net – dignitas.

E-frag.net vs. dignitas

Çeyrek finallerin ilk maçında E-frag.net ekibi zorlu rakibi dignitas ile BO3 üzerinden oynanan bir karşılaşmaya çıktı. Yapılan harita oylamalarından sonra; Cache, Mirage, Overpass haritalarında mücadele edecek takımlar oyuna etkili başladı. Cache haritasına dengeli bir oyunla başlayan E-frag.net ekibi Terörist tarafından 10:5’lik skorla üstün ayrıldı. Anti-terörist tarafına geçtiğinde ise her zaman olduğu gibi etkili savunma oyununu oynayarak toplamda 16:6’lık bir skorla ilk haritada rakibini yendi.

Mirage haritasında dignitas Terörist tarafında başlamasına rağmen E-frag.net ekibinin savunma oyununu oynamasına izin vermedi ve ilk yarıyı 11:4’lük farklı skorla geçti. İkinci yarısında ise 5:4’lük skor alan dignitas toplamda 16:8 ile rakibini geçti.

Yarı finalisti belirleyecek olan harita ise Overpass oldu. Terörist tarafında başlayan dignitas etkili bir oyun kurdu ve 10:5’lik skorla ilk yarıdan galip ayrıldı. Anti-Terörist tarafına geçtiğinde ise aynı etkili oyunu kuramadı ve rakibine karşı 11:4’lük skorla mağlup oldu. Toplamda 16:14 ile haritadan galip ayrılan E-frag.net ekibi ilk yarı finalist olmanın heyecanını yaşıyordu.

HellRaisers vs. Preparation

Çeyrek finallerin ikinci maçında favori HellRaisers rakibine karşı Dust2, Mirage ve Cobblestone haritalarında mücadele edecekti. İlk harita olan Dust2‘den 16:5 gibi farklı bir skorla galip ayrılan HellRaisers ikinci harita olan Mirage’a rahat girdi.

Mirage haritasında Anti-terörist tarafında başlayan HellRaisers, rakibinin ataklarına karşı sık sık güçsüz kaldı ve ilk yarıdan Anti-terörist avantajını fazla kullanamayarak 8:7’lik skorla galip ayrıldı. Terörist tarafına geçildiğinde ise durum ilk yarıdan farksız değildi, benzer oyun sergileyen takımlar yine aynı skoru yakaladı fakat 8:7’lik skoru yakalayan bu sefer Preparation ekibiydi. Uzatmalara giden oyunda 4:2’lik skor elde eden Preparation takımı haritadan 19:17 galip ayrıldı ve yarı final şansını sürdürdü.

Üçüncü ve son harita olan Cobblestone başladığında heyecan doruktaydı. Bilindiği üzere Cobblestone iyi bir taktiğin yanında biraz şans gerektiren bir harita. HellRaisers, 9:6 galip ayrıldığı Anti-terörist tarafında fazla round verdiğini farketmiş olacak ki Terörist tarafında benzer hataları yapmadı ve toplamda 16:8’lik bir skorla oyundan galip ayrıldı. İkinci yarı finalist HellRaisers olmuştu.

CPH Wolves vs. Publiclir.se

İki İskandinav takımının mücadelesine sahne olan maç, beklenildiği gibi bir hayli heyecanlı geçti. Yapılan harita seçimlerinde Overpass, Cache ve Cobblestone haritaları seçilmişti. Açıkçası herkesin ortak görüşü şu olmuştu: Takımlar rakibinin açıklarını yakalayarak ve bireysel oyunlarıyla oyunu kazanacaktı.

İlk haritada ev sahibi CPH Wolves ilk yarıda etkili oyun gösterse de ikinci yarıda aynı oyunu sergileyemedi ve ilk haritadan 16:10 gibi bir skorla mağlup ayrıldı.

İkinci harita olan Cache başladığında ise CPH Wolves daha etkili bir oyun kurmak istedi, ancak bu isteğini ilk yarıda Terörist başlamasına rağmen gerçekleştiremedi. İlk yarıdan 10:5’lik skorla mağlup ayrılan CPH Wolves, Anti-terörist tarafında direnmeye çalışasa da başarılı olamadı ve oyundan 16:12 mağlup ayrıldı. Üçüncü yarı finalist Publiclir.se olmuştu.

Space Soldiers vs. SK

Ve işte beklenilen maç belki de çeyrek finallerin en zorlu maçı bu olacaktı. Bir yanda etkili oyuncusu Can “XANTARES” Dörtkardeşler ile hayranlarını sevindiren SpaceS, bir yanda da kaliteli kadrosuyla dikkat çeken SK vardı.

Harita seçimlerinden çıkan sonuç şu şekildeydi: Dust2, Mirage, Cobblestone.

İlk harita olan Dust2 başladığında herkes heyecanlıydı.  Milli haritamız olarak gösterilen ve Türklerle bağdaşmış olan Dust2, Space Soldiers için iyi bir harita olmadı ve ilk yarısını 14:1 gibi farklı skorla kaybeden temsilcimiz ikinci yarıda round kazanamayarak haritadan 16:1 gibi ağır farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

İkinci harita olan Mirage başladığında ise hiç kimse XANTARES’in bu kadar üst düzey bir performans sergilemesini beklemiyordu. Sürekli olarak takımının ilerisinde yer alan başarılı oyuncumuz bu sefer sınırları fazlasıyla aşarak takımını taşıdı. Aldığı 35 kill ile takımını galibiyete taşıyan Can, aynı zamanda muhteşem bir ace atarak işini fazlasıyla yaptı.

Sonuç olarak zorlu bir harita olan Mirage’dan 16:14 galip ayrılmayı başaran ekibimiz yarı final umutlarını sürdürdü.

Üçüncü harita Cobblestone olmuştu. Yine etkili oyunuyla takımını üst tura taşıyan isim XANTARES’ten başkası değildi. Bu haritada da ace atma başarısı gösteren XANTARES turnuvanın en çok konuşulan ismi olmuştu. Sadece online maçlarda değil LAN maçlarında da etkili olduğunu böylece kanıtlamış oldu. Skor 16:7’yi gösterdiğinde temsilcimiz yarı finale katılan son takım olmuştu.